Content

Lezers, let’s come together voor de leukste Europapa-inhakers

0

‘Welkom in Europa, blijf hier tot ik doodga, Euro-pa-pa, Euro-pa-pa’ is wat ik de hele dag in mijn hoofd hoor. Ik sta er nog net niet bij te hakken. Tijd om er wat nuttigs mee te doen! Ik heb de leukste inhakers op de Eurovisiesongfestival-inzending van Joost Klein voor je verzameld.

1. Bol

Weet je nog, toen Joost Klein nog EenhoornJoost was op YouTube? Daar heeft bol slim op ingehaakt met een knuffel van een eenhoorn (natuurlijk een product dat te koop is via bol). Zou de beschrijving ook een knipoog zijn naar de uitspraak ‘Joost Klein, droom groot’?

Instagram-post van bol. met verwijzing naar EenhoornJoost

2. Mediamarkt

Ook Mediamarkt is fan. Net als bol gebruiken ze een van hun (hele populaire) producten voor een leuke inhaker. De PlayStation 5-controller, die toevallig een beetje lijkt op de outfit van Joost in de videoclip van Europapa.

Facebook-post van Mediamarkt met inhaker outfit Joost Klein Eurovisiesongfestival

3. Hema

Zoals we van Hema gewend zijn, haken ze leuk in op de Eurovisiesongfestival-inzending. Net als Mediamarkt verwijzen ze naar de opvallende outfit van Joost, met die enorme schoudervulling. Subtiel, maar super sterk. Echt Hema. 😉

Instagram-post van Hema: inhaker op de outfit van Joost Klein

4. IKEA

Nog een verwijzing naar de outfit. IKEA heeft hun welbekende IKEA-tas gebruikt voor een leuke inhaker. Zo makkelijk kan het zijn.

Instagram-post van IKEA: inhaker op outfit Joost Klein Europapa

5. Europa-Park

Als de naam van je organisatie Europa-Park is, kan je de kans voor een mooie inhaker natuurlijk niet laten liggen. Al was het stiekem nóg leuker geweest als ze zelf ‘Euro-pa-park’’ hadden gezongen natuurlijk.

Accepteer cookies

Maar daar hebben deze jongens op TikTok al voor gezorgd. Europa-Park reageert zelf ook met ‘heel toffe versie van een tof liedje’.

@pretpark_wereld

Ben jij ooit in Europa-Park geweest? Tag 2 personen met wie je wil gaan!! #pretpark #achtbaan #europapark #europapa #efteling #toverland #attractie #liedje

? EuropaPark – Pretpark Wereld

Accepteer cookies

6. Praxis

We hadden tot nu toe nog geen inhakers op de stijl van de Songfestival-inzending: hakken! Daar speelt Praxis dan weer heel leuk op in. Zowel met het ‘hakken’, als met de ‘is maar 16,99 Europapa’. En let ook vooral even op de beschrijving bij de post. Een hele sterke inhaker.

Instagram-post van Praxis: inhaker op hakken europapa

7. De Speld

Ik had niet anders verwacht, maar ook De Speld heeft een post over Europapa geplaatst. Het eerste woordje van baby Sem is niet ‘papa’ of ‘mama’, maar ‘Europapa’. Altijd leuk om te zien hoe snel De Speld satirisch inhaakt op nieuws.

Instagram-post van de speld: europapa eerste woordje van baby sem

Het dansje slaat ook aan op TikTok

In de videoclip van Europapa doet Joost een dansje met K-pop danseressen (zie hieronder) waarvan ik meteen al dacht: dit gaat vast aanslaan op TikTok. Heel slim, zo’n dansje.

Accepteer cookies

En ja hoor, ook hier spelen merken op in op TikTok. Het hakken leent zich natuurlijk ook voor een leuke video.

(Weer) Hema

Hema (Veenendaal) heeft ook op TikTok ingehaakt op Europapa. Medewerkers doen het dansje van Joost.

@hema.veenendaal

twaalf punten voor HEMA Veenendaal, wij zijn fan @joost ? kunnen we hem allemaal in de comments taggen zodat hij dit ziet ? #hema #hemaveenendaal #trending #fyp #europa #eurovision #europapa #joostklein

? Europapa – Joost

Accepteer cookies

HAK

De naam van HAK leent zich natuurlijk perfect voor een inhaker bij dit liedje. Leuk!

Accepteer cookies

Jumbo

Net als de medewerkers van Hema, zagen Jumbo-medewerkers hun kans ook schoon.

@jumboskagerrak

Douze points gaan naar…. @joost !! Wij bij Jumbo Hofman Skagerrak zijn al helemaal klaar voor het songfestival in mei!????? Succes Joost!!? @Eurovision #songfestival #joostklein #europe #europapa #fyp #fy #Jumbo #dance #supermarkt #nederland

? Europapa – Joost

Accepteer cookies

Jumpsquare

Medewerkers van Jumpsquare doen hetzelfde. En met succes! Maar liefst meer dan 20K likes.

Accepteer cookies

Ketnet

Ketnet doet er nog een schepje bovenop, door ook hun outfit op het dansje aan te passen.

@ketnet_officieel

Ken jij het dansje van Europapa al vanbuiten?? ?? #ketnet #joostklein #europapa #joostkleindroomgroot

? Europapa – Joost

Accepteer cookies

Meeliften met het succes van Europapa

Mooi om te zien hoe merken meeliften op het succes van de Songfestival-inzending, het maakt nogal wat los! Dat hebben we zelf ook al ervaren met dit artikel.

Voor mij tegelijkertijd ook inspirerend. Je ziet hoe snel en soms makkelijk (denk aan die van IKEA) zo’n inhaker kan zijn. Met een leuke visual, tekst of video met bijpassend dansje kan je al een heel eind komen.

Het is gewoon een kwestie van doen. Als iemand op de werkvloer met een idee voor een slimme én leuke inhaker komt, moet je daar eigenlijk meteen gebruik van maken. Laat je strenge contentplanning op zo’n moment even los. Wie weet wat het je oplevert. Welke inhaker krijgt van jou douze points?