Content

Met deze nieuwe features werk je efficiënter in Canva

0

Er zijn weer nieuwe Canva-features aangekondigd. De aankondiging heet ‘Work Redesigned’. Het doel? Het werken in Canva gemakkelijker, sneller én efficiënter maken. Ik neem je mee in deze nieuwe features. Zo blijf je up-to-date en kun je zelf aan de slag met creëren!

Op 24 mei gaf Canva deze keynote waarin zij hun nieuwe features vanuit Los Angeles deelden. Niet alleen deze functies werden gedeeld, maar ook zijn er een aantal aankondigingen gedaan. Ik neem je mee.

Om mee te beginnen: de nieuwe editor

De eerste aankondiging gaat over de nieuwe editor in Canva. Deze ziet er nu veel opgeruimder en strakker uit. Geen donkere blokken meer, maar veel wit met veel ruimte. Je kunt nog steeds een template slepen en plakken op jouw ontwerp, maar het ontwerpvak klapt daarna weer in. Zo heb je meer ruimte en behoud je meer zicht en controle op je ontwerp.

Los van het uiterlijk van de editor, zijn er ook een paar subtiele extra features toegevoegd:

1. Huisstijl

Je kunt je huisstijl nu bij elk ontwerp toevoegen met één klik. Klik op de drie puntjes boven in het ontwerp en klik dan op ‘Apply elements’ en vervolgens op ‘Apply style’. Zo wordt de huisstijl automatisch toegevoegd aan jouw gehele ontwerp.Canva feature

2. Foto’s toevoegen

Wil je ook nog foto’s toevoegen, maar weet je niet hoe deze het beste tot hun recht komen? Onder ‘Design’ en ‘Layouts’ krijg je, na het toevoegen van je foto’s, verschillende voorstellen van ontwerpen met deze foto’s. Zo kun je kiezen wat het beste past en hoe jouw foto’s het mooiste naar voren komen.

Canva foto feature

3. Quick actions tooler

Ook is er een quick actions tooler toegevoegd aan de editor. Deze kun je tijdens het ontwerpen uitschuiven en zo kun je echt in de ‘ontwerpmodus’ blijven zonder steeds heen en weer te moeten klikken. Ook de optie ‘Background remover’ is toegevoegd. Met één klik ben je van je achtergrond af en kun je hiermee doen wat je maar wil.

Quick action tooler

4. Magic Write

Met deze feature kun je de ‘stem’ van jouw bedrijf gemakkelijk toevoegen. Stel je hebt tekst staan op je ontwerp en je wil dat deze past bij hoe het bedrijf dit zou zeggen, dan hoef je alleen op deze knop te klikken. Voila!

5. Magic media

Dit is denk ik mijn favoriet. Je kunt niet alleen nog maar foto’s en video’s toevoegen die al in Canva staan, of die jij er zelf in sleept gebruiken, maar je kunt nu zelf je eigen ontwerpen maken.

Geef Canva een prompt en er worden verschillende soorten afbeeldingen of video’s gegenereerd die jij in je ontwerp toe kunt passen. Zo kun je het helemaal eigen maken. Superhandig!

Magic media

6. Samenwerken

Ook het samenwerken in een ontwerp is makkelijker gemaakt. Je kunt nu comments toevoegen, ordenen, suggesties plaatsen en suggesties van anderen accepteren of afwijzen.

Er zijn nu ook meer opties bij het omzetten van jouw ontwerpen in andere vormen. Stel je collega heeft een mooie overzichtelijke presentatie gemaakt en jij wil deze in een samenvatting hebben, dat kan! Ook hier zijn extra features aan toegevoegd, zoals het toevoegen van gekleurde highlight-bokken en outlines.

Al met al is er meer AI geïmplementeerd in Canva om het ontwerpen nog gemakkelijker te maken.

Samenwerken Canva

Dan voor de video-creators onder ons

Ook zijn er extra features toegepast die vooral voor video-creators van pas komen:

1. Audio verbeteren

Je hebt nu meer manieren waarmee je de audio in je video kunt verbeteren. Klik bijvoorbeeld op ‘Enhance voice’ en de stem krijgt automatisch minder ruis en het achtergrondgeluid wordt verwijderd.

Enhance voice

2. Highlights

Met deze nieuwe optie kun je snel en makkelijk de highlights uit je video halen. Deze highlights worden door Canva voorgesteld en ze worden ook gelijk voor je geselecteerd. Zo hoef je zelf geen uren meer door je video’s te spitten op zoek naar deze hoogtepunten.

Highlights video Canva

3. Achtergrond verwijderen

Ben je bezig met het maken van een video en wil je toch creatiever aan de gang met de achtergrond? Je hebt geen green screen meer nodig. Er is nu een knop toegevoegd waarmee je de achtergrond met één klik verwijdert.

Features voor Marketing, Sales, HR en Creatie

Ook kondigt Canva verschillende nieuwe features aan speciaal voor Marketing, Sales, HR en Creatie.

Marketing

1. Bulk creates

Deze feature zorgt ervoor dat de informatie in je ontwerpen gematcht kan worden aan jouw data. Wat moet je doen?

  • Upload een spreadsheet of csv met jouw data
  • Implementeer het in je ontwerp met de knop ‘Data field’

Zo haalt Canva de juiste data uit jouw gegevens en weet je zeker dat dezeit correct wordent toegepast in je ontwerpen. Zo behoud je het allemaal in één plek.

Bulk Canva

2. Ad Tech integrations

Ook kondigt Canva aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan met grote advertentieplatformen als Google, Amazon en Meta. Zo kun je in Canva beter en sneller advertenties maken en kun je ze vanuit deze omgeving gelijk publiceren.

3. Marketing Work Kit

Er zijn nieuwe templates toegevoegd speciaal voor jouw alledaagse marketingtaken. Denk aan templates waarmee je campagnes kunt opzetten, persona’s kunt maken en presentaties kunt voorbereiden.

4. Marketing apps

Je hebt nu ook snelle toegang tot apps als asana, Mollie, Binder en SharePoint om je digitale activa te vinden.

Sales

1. Data autofill

Ook voor sales kun je nu in je vaste templates je data toevoegen. Canva kan mooie en kloppende grafieken maken die gemaakt zijn op basis van jouw data. Deze kun je dan weer gebruiken in een template.

2. Recordings

Een pitch moet persoonlijk zijn. Met ‘Recordings’ kun je je scherm opnemen en een voice-over toevoegen aan je ontwerpen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over of jouw voorstellen zijn geopend, gelezen of gedeeld, want dankzij de feature ‘Inside analytics’ kun je al deze informatie in Canva zien.

3. Sales Work Kit

Ook voor sales zijn er nieuwe templates toegevoegd voor jouw alledaagse sales-taken. Denk aan templates voor het maken van een presentatie, een overzicht van alle cijfers of bijvoorbeeld een sales call.

4. Sales apps

Voor sales heb je nu ook vanuit Canva toegang tot passende apps zoals Slack of LinkedIn.

HR

1. Centralized knowledge base

Voor HR kun je nu een omgeving maken waar jouw werknemers belangrijke informatie terugvinden, interne templates vinden en gebruiken of op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws binnen jouw bedrijf.

2. Canva courses

Ook nieuw is dat je persoonlijke taken kunt maken in Canva en deze kunt onderverdelen over je team. Hier houd je bij hoe ver iedereen is en of je ze ergens mee kunt helpen.

Courses

3. HR Work Kit

Ook voor HR zijn er nieuwe templates toegevoegd voor jouw alledaagse HR-taken. Denk aan templates voor het maken van vacatures, handboeken of om beleid te noteren.

4. HR-apps

Vanuit Canva kan nu ook de koppeling gemaakt worden met passende HR-apps.

Creatie

1. Logo replace

Wil je met een vernieuwd logo aan de slag als creatieveling? Met de Replace-feature kun je gemakkelijk het logo in één keer aanpassen binnen je ontwerpen en voor al je nieuwe komende ontwerpen. Dat zal de creatieve -afdeling een hoop tijd schelen.

Site bekijkenReplace feature

2. Brand Kit

Heb je één of meerdere huisstijlen? Met deze kit kun je je huisstijlen toevoegen en delen met iedereen binnen het team. Zo kan iedereen binnen de organisatie dezelfde huisstijlen gebruiken en is dit in één keer gedeeld.

3. Affinity

Ook kondigt Canva Affinity aan. Affinity is een dochterbedrijf van Canva en staat vooral bekend om zijn Affinity Suite met professionele software voor grafisch ontwerp, fotobewerking en desktop publishing.

Logo Affinity

4. Canva Premium en Affinity Suite gratis

Canva Premium en de Affinity Suite zullen gratis worden voor scholen en non-profit organisaties.

5. Creatie-apps

Vanuit Canva kan nu ook de koppeling gemaakt worden met passende Creatie-apps.

Canva Enterprise

Canva Enterprise was eerst alleen voor een bepaalde groep klanten beschikbaar, maar Canva kondigt aan dat dit nu ook beschikbaar wordt voor alle organisaties over de hele wereld. Wat houdt dit in? Bedrijven kunnen met Canva Enterprise meer in controle blijven over het gebruik van Canva binnen hun bedrijf. Ze kunnen:

  1. Kleuren en andere vaste onderdelen die bij de stijl van het bedrijf horen aanpassen en vastzetten. Dit kunnen de werknemers dan gebruiken.
  2. Ontwerpen goedkeuren of afkeuren voordat ze gepubliceerd worden
  3. Ervoor zorgen dat je team alleen toegang heeft tot bepaalde content

Je hoeft je als bedrijf geen zorgen te maken over de implementatie van Canva Enterprise. Canva helpt je bij de onboarding, je brand-marketing en bij de techsupport.

Aan de slag?

Zo, dat zijn een hele hoop nieuwe features om uit te proberen en aankondigingen die jou wellicht wel aangaan en aanstaan.

Waar wil jij gelijk mee aan de slag? Laat het weten in de comments!