Social media

5 tips voor posts op social media

0

Er zijn ontelbaar veel tips die het beste voor hebben met jou als socialmediaspecialist. Hoe kun je het beste je posts maken en moet er nou een filmpje bij of niet? Het is begrijpelijk dat je door al deze lijstjes niet meer weet welke adviezen je het beste toe kunt passen. Daarom hebben we vijf gouden socialmediatips voor je uitgelicht!

1. Deel passende content

Er bestaat een enorme hoeveelheid content op het web die continu groeit. Dit wil alleen niet zeggen dat deze content uniek is en de content die je creëert past bij de organisatie. Het is belangrijk dat de content die je plaatst op sociale platformen aansluit bij de organisatie en bij jouw doelgroep. Met goede content zijn namelijk ook je socialmedia-accounts beter vindbaar voor de consument.

Je kunt best wel wat experimenteren met verschillende soorten content. Probeer eens wat anders dan je normaal plaatst of bekijk voorbeelden van andere organisaties. Let hierbij wel op dat wat bij hen goed werkt niet per se goed werkt voor jou. Daarnaast is het van belang om op de verschillende platformen content aan te bieden dat past bij het platform. Blijf hierbij dicht bij de waarden en tone of voice van de organisatie en zorg dat de content die je plaatst aansluit bij wat je doelgroep wil.

2. Werk met beeld

Accepteer cookies

Mensen onthouden visuele informatie beter dan alleen tekstuele info, een afbeelding of video als ondersteuning bij een post werkt daarom ook vaak beter. Het hoeft niet direct hoogstaande content te zijn, experimenteren mag! Wees niet bang om fouten te maken, het zijn juist die fouten waar je van leert en waar je de volgende keer op kunt inspelen. Als je met een krap budget zit, zijn er altijd oplossingen om met beperkte middelen fantastische video’s te uploaden.

3. Meten is weten

Cliché, maar zo waar, om te weten wat werkt voor je doelgroep en wat niet, moet je de resultaten van je posts meten. Juist als een post niet goed loopt, is dit een goed leermoment, want hoe krijg je een betrokken doelgroep via social media? Let bij het meten op vier aspecten: de cijfers (volgers, bereik, enzovoorts), kanaal (hoe komen mensen op jouw socialmediakanaal?), consumptie (pagina views, tijd dat ze op de pagina zitten, enzovoorts.) en conversie (het omzetten van bezoekers naar kopende klanten). Als je op deze vier vlakken doorziet wat er goed of niet goed is aan je post, kun je dit voor een volgende keer aanpassen.

4. Bouw relaties op met de bezoeker

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want online communicatie is vaak minder persoonlijk, helemaal als er vanuit een organisatie wordt gecommuniceerd. Het is daarom een uitdaging om een band op te bouwen met de bezoeker van jouw Instagrampagina of Facebookaccount. 67 procent van de consumenten gebruikt social media als klantenservicepunt, dat is enorm veel! Veel organisaties focussen dan ook op een zo goed mogelijke klantenservice via social media. Hier zijn KLM, Hema of Coolblue goede voorbeelden van.

Accepteer cookies

5. Wees open

Geef een kijkje in de keuken, stel het team voor of vertel over jullie manier van werken. Wees open naar je publiek! Online wordt er een bepaalde openheid verwacht van organisaties die zich tussen alle social media, fora en blogs bewegen in de levens van de consument. Als het contact met de organisatie dan niet oprecht of erg gesloten overkomt, zal de consument hier makkelijk doorheen prikken.

Een bericht op social media plaats je niet even zomaar. Gebruik deze tips om de socialmediakanalen op de juiste manier te gebruiken en meet en experimenteer met verschillende soorten content!

Afbeelding header met dank aan 123RF.com