Gespot

Event gespot: Search Engine Marketing Congres

0

Leer hoe je product, bedrijf of site gevonden wordt op internet!

Wat is er te doen?
Search Engine Marketing Congres – Speld in een hooiberg

Hoe effectief zou uw marketing nog zijn zonder zoekmachinemarketing? Waarschijnlijk ’Niet!’ Gevonden worden op internet is tegenwoordig voor iedere marketeer essentieel! Zeker in de wereld waarin de macht steeds meer verschuift van de aanbieder naar de consument.

Tijdens het Search Engine Marketing Congres staan 2 onderdelen centraal:

Search Engine Optimalisation
Uw website moet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Maar daar bestaan vele theorieën over, en wat vandaag de nieuwste informatie is kan morgen weer anders zijn. U moet continue op de hoogte blijven van deze veranderingen want anders is uw concurrent u voor.

Search Engine Advertising
Search engine advertising is minstens net zo complex. Zoektermen aan (laten) maken is eenvoudig, maar hoe staat het met de conversie en de ROI? Hier gaat het “long tail-principe” vaak op.



Wie spreken er?

09.00 Ontvangst

09.30 – 10:00 Opening dagvoorzitter – Ronnie Overgoor (Pitch mgt)

10.00 – 10:45 Facts & figures zoekmachine marketing – Peter van der Graaf, Zoekmachine Expert.

Wat is zoekmachine marketing en wat is hiervan de meerwaarde voor mijn onderneming? Search engine marketing wordt steeds belangrijker in de hedendaagse marketing/mediamix. Wat is het belang om gevonden te worden en wat levert het op? Tevens krijgt u inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen binnen de wereld van zoekmachine marketing.

10.45 – 11.15 Visie: Hoe gaat zoekmachine marketing zich ontwikkelen – Google

11.15 – 11.35 PAUZE

11.35 – 12.15 Hoe kan webanalytics helpen om search campagnes te verbeteren? – Daniel Markus (Clickvalue)

Search is het meest effectieve kanaal om gekwalificeerd publiek naar de website te trekken. Web analytics maakt het gedrag van websitebezoekers duidelijk en geeft daarmee aanknopingspunten voor optimalisatie. In deze presentatie laat Daniel Markus in enkele cases zien hoe deze optimalisatie in de praktijk werkt. De volgende vragen komen in deze presentatie aan de orde: moeten we investeren in bereik of conversie? Hoe verdeel je budget over online kanalen? En wanneer moet je nou wel, en juist niet bieden op de eigen merknaam?

12.15 – 13.00 LUNCH

13.00 – 13.30 Over Admarkt, het CPC- gebaseerd adverteren op Marktplaats, Sebastiaan Ambtman (Admarkt advertentieplatform)

De presentatie van eBay / Marktplaats.nl gaat over het adverteren op Marktplaats.nl via Admarkt. Admarkt is het Cost per Click (CPC) gebaseerde advertentieplatform van Marktplaats.nl. Voor adverteerders biedt dit advertentieplatform de mogelijkheid een zeer koopgericht publiek te bereiken. In de presentatie wordt aan de hand van een aantal cases de rol van Admarkt in de marketingmix van bedrijven van verschillende omvang toegelicht.

13.30 – 13.40 Plenaire pitch parallelsessies
Elke spreker krijgt 2 minuten de tijd om zijn of haar parallelsessie te promoten. U kiest daarna de meeste interresante om te gaan bijwonen. De onderwerpen die aan bod komen:

Adverteren met Adwords
Linkbuilding
Usability & Search
Schrijven voor zoekmachines
Optimalisatie
Zoekmachine marketing: Uitbesteden of zelf doen?
SEO voor beginners
Tips voor gevorderden

13.40 – 14.20 PARALLELSESSIES RONDE I (en jurering genomineerde cases)

“Usability: The Weakest Link in Zoekmachine Marketing?” – Ruben Timmerman (Usarchy)

Succesvolle zoekmachine marketing bij Consumentenbond – Rob Steenbrink (Maxlead Services B.V.)

14.20 – 15.00 PARALLELSESSIES RONDE II (en jurering genomineerde cases)

Zoekmachine marketing en de reiswereld – Martin van Kranenburg (LibraLab.nl)

Kennis van zoekmachine marketing is van cruciaal belang voor de reisbranche. Welke kennis moet u in huis hebben en wanneer gaat u zaken uitbesteden? Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden uit de reisbranche en een handige checklist krijgt u de ‘best practices’ voorgeschoteld. Naast de fundamenten van goede zoekmachine marketing ook aandacht voor de laatste trends.

15.00 – 15.15 PAUZE

15.15 – 15.45 Effectievere zoekmachine marketing door affiliate marketing – Thomas Joosten (M4N)

Affiliate marketing wordt met name gebruikt om op internet een verkoopkanaal op te bouwen met allerlei sites die in hun content links en teksten opnemen naar de website van een adverteerder. Dit netwerk van websites kunnen of zelf een product of dienst vindbaar maken dan wel bijdragen aan de linkpopulariteit. Linkpopulariteit kan, als de website goed geoptimaliseerd is een enorm hefboomfactor vormen voor de vindbaarheid en bezoekers. Affiliates kunnen daarmee binnenkomend direct bezoek en indirect bezoek enorm beïnvloeden. Daarmee is het affiliate marketing kanaal een belangrijke bouwsteen in de vindbaarheid. Thomas Joosten zal duidelijk uitleggen waar de kracht en valkuilen zitten in de samenwerking met affiliates.

15.45 – 16.15 Waarom past T-mobile zoekmachine marketing toe en wat zijn de resultaten? – Mattijn Duinhoven

16.15 – 16.30 Award Uitreiking

16.30 BORREL

Voor wie?
Voor iedereen die wil dat zijn bedrijf, site of product beter te vinden is.

Inschrijven voor het Search Engine Marketing Congres kan hier.

Wanneer?
Donderdag 31 januari 2008

Waar?
Media Plaza, Utrecht