Gespot

ImagoScan: Wat is de waarde van jouw merk in rapportcijfers?

  • Leestijd: 2 minuten

De ImagoScan is een app waarmee je heel eenvoudig een waardemeting van je merk kunt doen. Corine Kaijim, als adviseur betrokken bij ImagoScan, vertelt.

Wat is het?

"ImagoScan drukt de waarde van je merk, of het effect van een campagne hierop, uit in de vorm van een rapportcijfer en geeft inzicht in hoe de respondenten het merk beleven. Dit gebeurt onder andere aan de hand van de Archetypen van Jung en het concurrerende waardenmodel van Quinn. ImagoScan maakt hiervoor gebruik van sociale netwerken, namelijk: Facebook, Twitter en LinkedIn. De app en het gebruik van ImagoScan is gratis. Ook ondersteunt ImagoScan de mogelijkheid een eigen databases in te zetten en biedt het instore geo-marketingfaciliteiten."

Waarom dit initiatief?

"Voor veel organisaties is het lastig om hun imago meetbaar te maken. Vaak vraagt dit om uitgebreide onderzoeksmethoden, wat veel tijd en geld kost. ImagoScan maakt dit eenvoudiger en laagdrempeliger. Je zou denken dat er al verschillende apps zijn voor imago- en campagneonderzoek, maar niets is minder waar. Zo is het idee voor ImagoScan ontstaan. Daarnaast vinden we het een mooie manier om onze kennis te delen."

Hoe werkt het?

"In de app kun je een scan aanmaken voor een bepaalde periode. Daarbij geef je aan via welke sociale media (Facebook, Twitter en/of Linkedin) je de scan wilt uitzetten. ImagoScan genereert dan één bericht op de timeline van de betreffende platforms. Ook is het mogelijk om een persoonlijk bericht te sturen aan al je contacten. ImagoScan biedt tevens de mogelijkheid om je eigen database in te zetten. Aan deze uitbreiding zijn echter wel kosten verbonden.

Na de onderzoeksperiode kan de scan-eigenaar de resultaten via een dashboard in de app bekijken. Hierbinnen zijn selecties mogelijk naar geslacht, leeftijd, inkomen, opleiding en/of gezinstype van de respondenten. Verder wordt er getoond waar de doelgroep het merk van kent, waar zij zich bevinden (Google Maps) en wie zij als grootste concurrent zien. Tenslotte ziet de scan-eigenaar in de zogenaamde BrandMeter hoe het merk scoort ten opzichte van alle andere merken die gescand zijn via de app."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"ImagoScan staat sinds een paar weken in de Apple Store en in Google Play. We hebben al veel positieve reacties ontvangen, de eerste scans zijn uitgevoerd en/of lopen momenteel en er zijn een aantal afspraken bij bedrijven gemaakt."

Wie is er bij betrokken?

"De ImagoScan is bedacht en ontwikkeld door Schwung."


Bron:  ImagoScan - Download