Gespot

Innerteams: Ontdek waardevolle kennis binnen jouw bedrijf & leg direct contact

0

Innerteams richt zich op kennis en ervaring van mensen die niet is vastgelegd. De oplossing maakt deze waardevolle kennis zichtbaar en beschikbaar voor iedereen binnen een bedrijf. Marc van Bommel, CEO van Innerteams, vertelt.

Wat is het?

"Met Innerteams kunnen gebruikers zoeken naar experts binnen hun bedrijf, die een antwoord hebben op een specifieke vraag. Het voordeel voor de gebruikers: je kunt direct de juiste persoon vinden met het antwoord op jouw vraag, je eigen kennisprofiel is altijd actueel en jouw eigen expertise wordt zichtbaar. Voor bedrijven zitten er uiteraard ook voordelen aan: door Innerteams besteden medewerkers minder tijd aan het zoeken van informatie, kennis. Daarnaast wordt de expertise van alle medewerkers binnen het bedrijf zichtbaar en veel beter gebruikt. Het motiveert mensen om samen te werken dwars door de organisatie heen en er is nu waardevol informatiemanagement voor de bestaande kennis binnen het bedrijf."

Waarom dit initiatief?

"Alle bestaande oplossingen om kennis te delen zijn traditioneel gericht op expliciete kennis: de kennis die je in databases kunt vastleggen. Dit terwijl 70% van de kennis die je nodig hebt om succesvol te opereren alleen in de hoofden van mensen aanwezig is. Dit is je enige concurentiekracht in onze kenniseconomie. Wij brengen de kennis weer terug naar mensen. We gebruiken daarvoor de communicatie tussen mensen. Weinig mensen hebben zin om hun kennisprofiel bij te houden en daarnaast weten mensen vaak niet eens wat ze allemaal weten. Je communiceert echter wel de hele dag over alles dat je weet. Wij gebruiken die communicatie om zichtbaar te maken wat de echte kennis is van mensen. Doordat het zichtbaar wordt is het ook meteen beschikbaar."

Hoe werkt het?

"Gebruikers binnen een bedrijf kunnen zoeken naar informatie binnen innerteams. Zij krijgen dan de experts binnen hun bedrijf te zien (dus mensen i.p.v. documenten). Met 1 klik kunnen ze deze vervolgens bellen om hun vraag te stellen. Na het gesprek kunnen beide deelnemers feedback geven. Iedere interactie (zoeken, selecteren, bellen en feedback geven) leidt tot verrijking van de kennis profielen van de medewerkers; hierdoor is het systeem volledig zelflerend."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We bevinden ons nog in de start fase en de eerste pilots gaan nu live. We hebben een aantal reseller partners formeel aangesloten: IBM, Qurius/Prodware, Imtech en KBenP. Ons revenue model is gebaseerd op een fee per user per maand plus eenmalige set-up costs. De belangrijkste learning was dat focussen op 1 bepaald probleem van de klant leidend moest zijn, niet generiek het kennismanagement."

Wie is er bij betrokken?

"Leonard Wolters is CTO en bouwer van Innerteams. Ik, Marc van Bommel, ben CEO en verantwoordelijk voor de strategie en Willem Moolenburgh is verantwoordelijk voor de data-analyse."