Social media

Merkbeleving en klanten: 4 trends in 2016 volgens HootSuite [podcast]

0

Als je werkt met social media, heb je vast weleens van de tool HootSuite gehoord. HootSuite is een dashboard-tool voor allerlei verschillende social media-accounts. Met HootSuite kun je posts op social media monitoren, inplannen en verwijderen. Ik sprak met de oprichter van HootSuite, Ryan Holmes, tijdens dmexco, de Digital Marketing Exposition and Conference in Keulen. Ryan Holmes licht 4 grote trends toe die de relatie tussen klanten en merken verandert.

Wat speciaal is aan HootSuite, is dat je jouw socialmediakanalen in verschillende kolommen kunt zien, zodat je makkelijk kunt reageren op je eigen posts en tweets en die van je klanten.

In de podcast

Ryan Holmes vertelt over de 4 factoren die de relatie tussen de klant en het merk verandert.

1. Mobiel: iedereen is mobiel.

2. Realtime: klanten willen antwoord op hun vragen wanneer het hen uitkomt. Services als Uber en Airbnb spelen in op die behoefte.

3. Social: klanten staan via social media constant in contact met merken.

4. Demografische trends: millennials en de connected generation veranderen het speelveld. Zij hebben andere eisen dan de generatie hiervoor.

Bekijk het interview hieronder, of luister de podcast hierboven terug.

Accepteer cookies

Over de geïnterviewde

Ryan Holmes is oprichter van HootSuite. Hij begon in 2008 met het ontwikkelen van HootSuite binnen zijn bureau Invoke Media. Momenteel werken bij HootSuite meer dan 1000 mensen. HootSuite wordt inmiddels gebruikt door 10 miljoen mensen uit 175 verschillende landen.

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher

 

 

 

iTunes     TuneIn     Stitcher    SoundCloud