Gespot

Smaze: Inzicht in alle hard- & software van je bedrijf

0

Smaze is online software waarmee bedrijven makkelijk en snel inzicht kunnen krijgen in alle assets binnen hun bedrijf. Gebruikers kunnen via het systeem bijvoorbeeld al hun computers, servers, hardware en licenties bijhouden en inzien; ideaal voor systeembeheerders. Ronald Jonkers, eigenaar van Smaze, vertelt.

Wat is het?

"Smaze is online software waarmee gebruikers al hun computers, servers, hardware en licenties kunnen bijhouden en inzien. Daarnaast kunnen ze in één oogopslag zien waar en van welk product de garantie verloopt. Gebruikers (denk hierbij aan werknemers binnen het bedrijf) kunnen inloggen, problemen rapporteren en upgrades aanvragen. Voor systeembeheerders is dit daardoor de ideale tool om alles mee bij te houden."

Waarom dit initiatief?

"Op dit moment bestaan er geen tot weinig eenvoudige systemen om alle assets (werkstations, licenties, servers en hardware) uit je bedrijf in bij te houden; een probleem waar veel bedrijven tegenaan lopen. De alternatieven die er bestaan passen vaak niet binnen het budget van middelgrote en kleine bedrijven. Hierdoor werken veel bedrijven met ingewikkelde en lange Excel-lijsten. Met Smaze willen wij een alternatief bieden dat goedkoop, snel en gemakkelijk is. Smaze is betaalbaar en is voor elk bedrijf toepasbaar."

Hoe werkt het?

"Om te beginnen krijgt de gebruiker een URL waarop de administrator kan inloggen. Daarna kan hij of zij direct aan de slag. Smaze is een hosted oplossing, dus er komen geen setup-kosten bij kijken. Ook zijn geen extra kosten voor de hosting van het product.

Een aantal features van Smaze: het bijhouden en bekijken van werkstations, servers, hardware en licenties, de mogelijkheid om tickets aan te maken bij problemen, het aanvragen van upgrades via tickets, het bekijken van garantieperiodes voor verschillende apparaten en het automatisch toevoegen van Apple-apparaten door middel van een upload van system reports."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We zijn van plan om Smaze uit te breiden met meer functionaliteiten, ook voor managers binnen bedrijven. Bijvoorbeeld een functie waarmee je rapportages aan kunt maken om te zien welke licenties er binnen een bedrijf zijn of waarmee je kunt bekijken hoeveel werkstations er binnenkort uit garantie lopen. Ook willen we meer tools ontwikkelen om het de systeembeheerders nog makkelijker te maken."

Wie is er bij betrokken?

"Smaze is een product van Binadit, een internetbedrijf in Rotterdam. Wij hebben het product volledig ‘from scratch’ gebouwd."

Bron:   Smaze