Gespot

Social Media Signage: Alle social media-activiteiten van jouw bedrijf in één dashboard

0

Vandaag wordt in Rotterdam een technische innovatie op het gebied van social media gelanceerd: Social Media Signage. Dit unieke systeem biedt een bedrijf of organisatie een venster op al hun social media-activiteiten. In de eigen huisstijl op een tv-scherm, maar ook op pc, tablet of mobiel. Maarten Reijgersberg, social media-architect, vertelt.

Wat is het?

"Social media heeft de afgelopen jaren een enorme groeispurt gemaakt. Daardoor is het druk geworden online. Erg druk. Hoe val je dan nog op als bedrijf? Wij ontwikkelden een vernieuwende en sympathieke manier om de social media-activiteit van een bedrijf ook offline zichtbaar te maken: Social Media Signage. Een hi-tech systeem dat bestaat uit twee delen; het Dashboard en de Feed."

Waarom dit initiatief?

"Het valt me op dat wanneer je een bedrijf binnenloopt, je niets terug ziet van de social media-activiteit van dat bedrijf. Behalve misschien een Foursquare-sticker op de ruit. Vanuit die obervatie is Social Media Signage ontstaan. Het effect kan zo eenvoudig zijn als: 'O, zit dit bedrijf óók op social media?'. Hoe dat bijdraagt aan het corporate imago van de afzender moet je niet onderschatten."

Hoe werkt het?

"Het Social Media Signage Dashboard kan vergeleken worden met narrowcasting. Een “offline” scherm toont alle social media-activiteiten in de corporate identity van het bedrijf. Een scherm dat op strategische plekken als kantines, wachtrijen bij kassa’s en recepties veel effect heeft. De Social Media Signage Feed maakt het mogelijk om online activiteit altijd en overal te bekijken, op een desktop of mobile device, zonder te hoeven inloggen. Zo blijven ook niet zo social savvy CEO’s met deze nieuwe tool eenvoudig op de hoogte van de laatste online activiteit."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We kunnen nog weinig zeggen over de resultaten tot nu toe. We zijn immers pas net live. Wel hebben we een pilot gedraaid met Rotterdam World ICT en deze slaat inmiddels goed aan."

Wie is er bij betrokken?

"Social Media Signage is een product van RauwCC. RauwCC is het Rotterdamse social mediabureau. Nú is de tijd om met social media aan de slag te gaan. Ons motto: laten we er vooral niet te ingewikkeld over doen en gewoon aanpakken! RauwCC BV is onderdeel van Cronos Group BV in Nederland, zelf onderdeel van Cronos Groep NV die in 1991 in België is opgericht."

Bron:   Social Media Signage