Online Wars: wint Amazon de strijd van Google, Apple en eBay?

De strijd tussen Google, Apple, eBay en andere partijen krijgt veel aandacht. Ook hier op Frankwatching. Een partij die vaak vergeten wordt, is Amazon. Is deze onderneming misschien de echte winnaar van de online wars?

Amazon is een van de weinige bedrijven die op technologisch gebied de strijd kan aanbinden met bijvoorbeeld Google. Zij beschikt over gigantische serverparken en een enorme IT-backbone, waarop tal van diensten draaien. In feite concurreert Amazon met een groot aantal partijen, zoals uit de onderstaande infographic blijkt.

Amazon gaat de strijd aan

De tablet van Amazon (Kindle Fire) concurreert met de iPad van Apple en de Android tablets. De verkoopcijfers van de tablet zijn gigantisch. In de afgelopen weken zijn ongeveer 1 miljoen Kindle Fire’s per week verkocht. Daarmee laat Amazon de iPad van Apple ver achter zich. Waar Google met Google Docs werkt en Apple met iCloud, heeft Amazon de Cloud Drive. Op muzikaal gebied gaat Amazon MP3 de concurrentie aan met iTunes en Google Music. Netflix moet op het gebied van online films en TV-series op haar tellen letten vanwege Amazon Unbox. Voor online betalingen heeft Amazon haar eigen checkout-dienst, die rechtstreeks concurreert met PayPal. Tot slot heeft eBay een geduchte concurrent in Amazon.com.

In de infographic van CPC Strategy zie je in welke markten Amazon de strijd aangaat met Google, Apple, Netflix, PayPal, eBay en tal van andere partijen. Als Amazon erin slaagt in een aantal van de genoemde markten te zegevieren, dan kan zij wel eens de werkelijke winnaar worden van de online wars.

P.S. Naar verluidt komt Amazon in 2012 ook met een Nederlandse website. Als dit werkelijk het geval is, wordt dit voor partijen als Bol.com ook een uitdaging op de Nederlandse markt.

Zie ook onze andere infographics.

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , , , , , .

Reacties

  1. Interessante opstelling. Amazon heeft mogelijk ook de grootste creditcardhub ter wereld (nog groter dan iTunes) en kan i.c.m. de commerce platformen retailers volledig faciliteren via internet en mobiel. Uniek bedrijf in haar benadering van de waardeketen. De concurrent lijkt mij Ebay met haar dochters PayPal, Magento en recent Zong en Bill me Later. Google checkout is inmiddels geintegreerd met Google Wallet en komt in 2012 naar de EU voor de Olympics!

  2. Ik hoop dat ze het winnen van google

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!