Facebook privacy: stap voor stap vriendenlijsten instellen

Hoe zorg je ervoor dat bepaalde foto’s of updates die je op Facebook plaatst een gerichte groep vrienden bereiken? En hoe blokkeer je bepaalde vrienden van je informatie? Dat is mogelijk met Facebook vriendenlijsten. In deze screencast leg ik stap voor stap uit hoe je een vriendenlijst aan maakt, hoe je updates kunt richten aan bepaalde vrienden (of juist vrienden blokkeren) en waar je op moet letten bij je Facebook privacyinstellingen. Een makkelijke, goed-te-volgen Nederlandse uitleg!

Hoe werken vriendenlijsten?

Sommige informatie op Facebook wil je misschien wel met je vrienden delen, maar niet met je moeder, of je collega’s, of baas. Daar heeft Facebook vriendenlijsten voor. Op je startpagina kijk je in de linker sidebar en scroll naar beneden tot je ‘vrienden’ ziet. Dit zijn de lijsten die Facebook automatisch voor je aanmaakt: goede vrienden, kennissen en familie. Hieronder zie je de zogenaamde Smart Lists. Die maakt Facebook automatisch aan, aan de hand van de banen die je hebt gehad, scholen waar je hebt gestudeerd en plekken waar je hebt gewoond. Je kunt al deze lijsten aanpassen.

Wat zijn de voordelen van werken met vriendenlijsten?

Jij bepaalt wat je te zien krijgt in je newsfeed. Facebook plaatst updates van goede vrienden, familie, en andere lijsten voorop. Maar nog belangrijker; je hebt controle over welke informatie naar welke mensen gaat. Als je nu foto’s uploadt of een nieuwe status update aanmaakt, kun je die zichtbaar maken voor bepaalde lijsten, of aangeven dat een bepaalde lijst van vrienden het juist niet mag zien. Je kunt dat doen bij privacyinstellingen – bij je standaardprivacy. En, je kunt het ook aanpassen als je iets nieuws op Facebook zet, gewoon bij een post of een foto. Dus, heb je een leuk feestje gehad dit weekend? Dan kun je er met lijsten voor zorgen dat je baas de foto’s niet te zien krijgt.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook gratis abonneren op de podcast via iTunes (‘view in iTunes’ en vervolgens op abonneren klikken).

Uitgelicht: Leer in 1 uur de belangrijkste aspecten van Instagram marketing

Instagram-voor-bedrijven-640x465

Ken jij alle mogelijkheden van Instagram al? Dé Nederlandse Instagram-expert Kirsten Jassies praat je in 1 uur bij over de zakelijke kansen van Instagram. Doe je meteen inspiratie op voor je eigen account!

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , .

Reacties

 1. De lijsten konden vroeger toch ook gebruikt worden om een bericht naar een bepaald groep van mensen te sturen? Als ik dit heden ten dage wil doen slaag ik er niet in. Zeer vervelend!

 2. Wel enorm jammer dat àl je vrienden die updates krijgen. Ze krijgen nu allemaal (vrienden die ik heb toegevoegd)een update dat ze in een bepaalde groep zitten. En dat hoeft nl. echt niet! Kan je dat aub uitzetten?

 3. Metalmakker |

  Zelfde als Google Circles dus. En dat werkt (ook) niet. Als mensen er achter komen dat ze in een bepaalde groep zitten en niet alles krijgen worden ze daar niet blij van. Dus beter is gewoon eerst na te denken voor je post en niet alles te posten wat in je opkomt.

 4. Kvs, dit is inderdaad niet (meer) een optie voor Facebook vrienden lijsten – maar je kunt wel berichten sturen met Facebook groepen. Je zou dus eventueel een groep kunnen beginnen en dan (1 voor 1) je vrienden uit je lijst kunnen toevoegen aan de groep. Dan kun je ze wel berichten sturen.

  Hoi Koen! Je vrienden weten niet in wat voor lijst ze zitten. Een lijst is anders dan een groep. Je vrienden krijgen niet te zien in wat voor lijst ze zitten, maar ze kunnen wel andere vrienden zien met wie je die update/foto ook hebt gedeeld. Dus stel je deelt een foto met leden van je hockey club, dan zien de leden niet dat ze lid zijn van je Facebook lijst ‘hockey club’, maar ze zien wel met wie de foto allemaal gedeeld is.

  En Metalmakker, het is inderdaad het verstandigst om eerst na te denken voor je post – en goed na te denken over hoe je werkt met lijsten en privacy instellingen.

 5. Hoi Pelpina,

  Ik vind het niet prettig dat als ik een bericht leuk vind of reageer op een bericht, anderen dat kunnen zien. Hetzelfde geldt andersom; ik zie dat een van mijn vrienden reageert op iets of iets leuk vindt, ik wil dat niet zien. Kun je dat uitzetten?

  Groeten, Noor

 6. Nou ik heb het gevraagd en mensen krijgen mooi wel een melding dat ik ze heb toegevoegd bij mijn lijst “goede vrienden” . Erg blij ben ik hier niet mee! is er een manier om dit uit te schakelen?

 7. Hoi NL,
  Vreemd dat je vrienden notificaties krijgen, voor zover ik weet moet dat niet gebeuren, zie deze link waarin die vraag aan FB gesteld wordt: http://www.facebook.com/help/?faq=152585581497514
  Bedoel jij hetzelfde?

 8. Hoi Pelpina,

  Ik ben nog benieuwd naar je reactie op mijn opmerking van 8 mei.

  Groeten, Noor

 9. Hoi Noor!

  Sorry, om de een of andere reden niet gezien.
  Als je af wilt van de notificaties elke keer als iemand reageert of iets leuk vindt, dan kun je dat uitzetten. Dat doe je zo: http://www.facebook.com/help/?faq=112320895539157
  Je kunt ook het een en ander aanpassen onder ‘privacyinstellingen’ en dan ‘tijdlijn en taggen’ – bepalen wie wat ziet als je getagd wordt en dergelijke.
  Om berichten en pings van anderen te beheren, ga je naar accountinstellingen, en kijk dan onder meldingen. Succes!

 10. hey..

  even een vraagje…Ik heb onlangs gezien in mn vriend zijn email dat hij alles toegestuurd krijgt van wat ik doe, wie ik toevoeg,wat ik leuk vind, dus eigelijk alles wat ik doe…Hoe kan dit?? Hoe kan hij alles toegestuurd krijgen van wat ik doe???

  1. Je hebt hem waarschijnlijk als ‘goede friend’ of ‘close friend’ in een lijst staan. Dan krijgt hij alle updates van jou toegestuurd. Als je dit niet wilt, moet je hem uit die lijst halen.

 11. @Liesbeth
  Indien jouw vriend jou bij zijn lijst van ‘Goede vrienden’ (te herkennen als favorietsterretje) toevoegt dan krijgt hij van alles meldingen.

 12. Ik kwam er laatst (in real life) achter dat mijn ‘goede vrienden’ op Facebook heel veel statusupdates van mij niet te zien krijgen. Toen ik even op onderzoek uitging (met ‘view as’) zag ik dat geen enkele van mijn ‘goede vrienden’ lijst mijn statusupdates zagen die bedoeld zijn voor ‘vrienden’.

  Ik was echter in de veronderstelling dat als ik iets op ‘vrienden’ zou zetten AL mijn Facebookvrienden dit konden zien (die het willen zien dan). Dus ook mijn ‘goede vrienden’. Deze lijst ‘Goede vrienden’ blijkt nu eigenlijk al een tijdje compleet uitgesloten te zijn van mijn statusupdates (tenzij ik ze tag)… Klopt dit? En zo ja, is dit niet vreemd? Waarom zou ik mijn ‘Goede vrienden’ willen uitsluiten van mijn statusupdates? En als ik nu iets plaats voor ‘goede vrienden’, dan kunnen mijn overige vrienden dit dus weer niet zien?

 13. Bedankt voor de informatie maar heb nog wel een vraagje: als iemand mij geblokkeerd heeft om zijn statusupdates zien, kan ik dan deze nog wel zien in zijn tijdlijn?

 14. hoe kan ik ervoor zorgen dat alleen mijn vrienden zien wat ik meld op facebook en hun vrienden niet?
  bijv een kennis van mij is wel bevriend met mijn dochter maar ik kan haar dus niet zien op facebook van mijn dochter, dus dit wil ik ook graag zo.
  Hoop dat t duidelijk is

 15. @Pelpina Trip hallo, ik zou graag weten wat je moet doen zodat mijn vrienden niet kunnen zien welke foto ik like.. vind dit zo vervelend :) bedankt op voorhand :)

 16. krijgen vrienden die wel mijn statusupdate ontvangen, te zien dat ik lijsten uitsluit?

 17. @Mamma je kunt je instellingen aanpassen – je kunt zelfs per update bepalen wie het ziet. Klik daarvoor rechtsboven in de update, daar kun je ‘vrienden’ of ‘public’ selecteren, maar ook maar een aantal vrienden. Je zou dus bijvoorbeeld een lijst kunnen maken met ‘close friends’ en dan updates alleen naar hun kunnen publiceren.
  @Steve Je kunt je instellingen aanpassen zodat alleen jij, of bepaalde mensen, je likes zien. Ga naar instellingen, dan naar “See Your Likes, Activities and Other Connections.” Daar zie je staan: “Friends of Friends,” “Friends Only” of “Customize.”Kies voor customize, en kies dan bepaalde vrienden of ‘only me.’
  @zero Hoi zero, nee je vrienden zien jouw lijsten niet. Ze kunnen wel zien wie van hun vrienden in jouw lijst zitten, maar ze zien niet hoeveel vrienden er in jouw lijst staan – of dat je dus bepaalde lijsten uitsluit van een update.

 18. Hoe kan ik ervoor zorgen dat iemand die mij vriend is, niks meer bij mijn foto’s/statussen neer te zetten? , moet ik dan ook persé die persoon verwijderen of hoeft dat niet?

  1. Heb je toevallig hier verder iets over gehoord? Ik heb zojuist dezelfde vraag geplaatst want stoor me er behoorlijk aan dat je nooit iets plaatsen kan zonder een weerwoord te krijgen.. haha… zie net jouw graag dus dacht als jij inmiddels meer weet gaat het wat sneller 😉

   groetjes marit

 19. Ik wil graag bij iemand die op Facebook vrienden met me is,een foto in een berichtje plaatsen.Deze persoon heeft nog niet de nieuwe tijdlijn.Ik kan geen foto bij hem plaatsen.Hoe kan ik dit oplossen?

 20. een tijdje geleden had ik op mijn facebook iets uitgezet zodat andere mensen niet meer kunnen zien met wie ik vrienden ben geworden, ik wil weer dat andere mensen dat kunnen zien. hoe kan ik mijn vrienden en activiteiten terug op mijn tijdlijn krijgen ?

 21. Hoi Pelpina, een vraag over je reactie van 3 november naar Steve. Ik kan die opties niet vinden. Ik heb “Accountinstellingen” en “Privacyinstellingen” en daar kan ik nergens “See your likes” enz. vinden. Heb je wat meer info? Alvast bedankt

 22. @Pelpina , Ja, ik heb ook hetzelfde als dat Jordy heeft.
  Ik wil ook graag uitzetten dat als ik bijvoorbeeld een foto like, mijn vrienden kunnen zien dat ik die foto heb geliked, de persoon zelf kan het natuurlijk wel zien door de notificatie dan.

  Zoals Jerry zegt, ik vind het ook niet zo 1 2 3.

 23. Hallo Pelpina.
  Hoop dat jij mij met het volgende kan helpen, ik heb werkelijk alle instellingen van FB doorgezocht, ook “help” én op google gezocht, maar ik kom er niet uit.

  Het volgende:

  Ik upload regelmatig foto’s vanaf mijn mobiel naar mijn FB.
  Normaal was mijn foto meteen bovenaan te zien op de startpagina (dus niet mijn tijdlijn, nee de startpagina)
  Ik heb nou meerdere foto’s geupload de afgelopen dagen, maar deze kwamen niet meer op de startpagina.
  Je moet dus écht naar mijn profiel om de een foto te zien, wat ik jammer vind, want de foto’s die ik zo nu en dan upload mag gewoon iedereen zien die in mijn lijst staan.

  Waarom, of, hoe kan het dat mijn net nieuw geplaatste foto niet meer op de startpagina verschijnt?

 24. Hoi Timo en Jerry,
  Om te bepalen wie je likes zien, kun je het volgende doen:
  Ga op je Facebook timeline. Rechtsonder je omslagfoto zie je verschillende tabs staan. Klik op ‘likes’ of ‘vind ik leuk.’ Dan kom je op een pagina met al je likes. Je kunt hier op elke like of elke categorie (Music, Books, Movies, Television, Games, etc) individueel aanpassen wie van je vrienden dit kan zien. Klik daarvoor op bewerken, en dan kun je naast elke categorie selecteren wie het mag zien (openbaar, vrienden, goede vrienden, of een lijst).
  Succes ermee!

  1. Hi Pelpina, dat zijn niet de likes die ik bedoel. Ik bedoel meer dat als ik een foto o.i.d. op een anders pagina zie en die dan “like” dat andere vrienden van mij dat in hun nieuwsoverzicht zien.

   Greetz, Jerry

   1. Hoi Jerry,
    Of jouw like gezien wordt, hangt af van de privacy van de post/foto die je geliked hebt. Hier meer: http://webapps.stackexchange.com/questions/24391/how-to-hide-my-likes-from-my-friends-on-facebook
    Succes!

 25. Hoi Yara,
  Vervelend. Ik denk dat je met ‘startpagina’ je Facebook nieuws stream bedoelt? Dus waar je alle updates van vrienden ook ziet staan?
  Kijk even rechtsboven in je foto (op je tijdlijn), staat dat op ‘only me’ ‘vrienden’ of ‘public’? Als ze op ‘only me’ staan, moet je dat even veranderen naar ‘vrienden’ of ‘public’ in je privacy instellingen (voor al je posts). Succes ermee!

 26. Hai Pelpina,
  Ja ik bedoelde inderdaad de FB nieuws stream.
  Zowel mijn privacy instellingen als mijn posts staan op “vrienden” dat is nooit anders geweest, en dat heb ik ook niet recent veranderd.
  Misschien dat het gewoon een fout op FB (mobiel?) is.
  In ieder geval bedankt voor de moeite dat je er even naar wilde kijken!

 27. Hoi Pelpina,

  Kan ik instellen dat mensen niet op hun newsfeed te zien krijgen wie ik toevoeg? Mijn vriendenlijst staat al wel op prive.

  1. Dat is zeker mogelijk. Ik heb een artikel voor je gevonden waarin het stap voor stap wordt uitgelegd: http://www.makeuseof.com/tag/facebook-tip-how-to-safely-friend-a-colleague-or-relative-without-showing-them-all-your-business/
   Succes!

 28. Ik ben beheerder. Likes van bedrijven komen niet in mijn likerslijst te staan. Kunt u aangeven waarom dit zo is.

 29. Pelpina,
  ik werk veel met vriendenlijsten om zakelijk en privé op FB te kunnen scheiden. In de desktop-versie kan men, door te klikken op het radertje, dus zien wie allemaal in de lijst zit. Kan je voorkomen dat men kan zien wie er allemaal in de lijst zit?

 30. Is het ook mogelijk om als bijvoorbeeld persoon A een ‘like’ aangeeft van iets op mijn pagina ik deze like dan verberg voor bepaalde personen maar dit wel zichtbaar is voor weer andere personen? Greetz, Mun

  1. Dat zou ik ook wel eens willen weten. En ook of je likes weg kunt halen op je eigen pagina. Sommigen liken in het wilde weg, terwijl ik weet dat ze het niet menen! Het vervuilt mijn pagina.

  2. Of een persoon je ‘like’ kan zien, hangt af van de privacy van de post die je liked. Hier meer info: http://webapps.stackexchange.com/questions/24391/how-to-hide-my-likes-from-my-friends-on-facebook

 31. Ik heb een vraag over de likes.

  Sommige likes komen niet in de likerslijst.
  Als ik op bovenaan de likerslijst op alles weergeven tik krijg je een overzicht van :

  personen die dit leuk vinden
  pagina’s die dit leuk vinden
  abonnees
  beheerders
  geblokkeerd.

  Die likers die niet in mijn lijst komen en dus ook niet het getal aan likers omhoog brengen staan in de pagina’s die dit leuk vinden. Moet ik iets aan de instellingen veranderen om deze likers wel in de lijst te krijgen?

  Gr Ans

 32. Op sommige facebooksites zie ik onder de tijdlijn een kolom van vrienden staan, maar daaronder een boompje met familie met of zonder benaming van familielid, om het familie gedeelte gaat het, hoe zet je dat op facebook, heb al 2 afzondelijke lijsten gemaakt.
  Gr. Anja

 33. Hoi Pelpina,

  Ik ben niet zo handig met facebook en wordt gestalked door 2 buurvrouwen die blijken dus regelmatig op mijn facebook te kijken ik heb nu voor elkaar dat ze niet meer bij mij kunnen kijken. Nu heb ik mijn buurjongen toegevoegd en daar blijken die vrouwen ook op te staan.
  Hoe kan ik ervoor zorgen dat die vrouwen niet bij mij kunnen kijken via mijn buurjongen?

  Alvast bedankt.

  1. Linda, Mag ik vragen hoe je het voor elkaar hebt gekregen dat ze niet meer bij je kunnen kijken? Ik wil dat namelijk ook.

 34. Hoi Zero,

  Bij privacy instellingen en functies staat bij het ik noem het maar radartje rechtsboven helemaal rechts ik heb het op vrienden behalve kennissen gezet. Je kunt het namelijk bewerken. Ik heb nu alles aangepast. Dit betekent wel dat ik ook niet meer te vinden ben door anderen. Als iemand mij wil toevoegen moet ik ze toevoegen want ze kunnen mij niet meer vinden op facebook. Ik weet alleen nu niet of de vrienden van vrienden mij toch nog kunnen zien want dat wil ik namelijk ook niet.

  1. vrienden van vrienden zouden je niet mogen zien…maar ik heb zo mijn twijfels. Ook wanneer een vriend je geplaatste foto opnieuw deelt, dan zien volgens mij die ´kennissen` dit ook als ze dus gemeenschappelijke vrienden zijn met die vriend die de foto deelt.

 35. hoi pelpina,

  Ik zoek al een tijdje hoe ik mijn onlangs toegevoegde vrienden kan afschermen op mijn timeline en wellicht ook van startpagina

  mijn vriendelijst heb ik inmiddels al afgeschermd.

  gr. memo

  1. Hoi Memo!
   Ik heb even rond gezocht. Wellicht helpt dit artikel je op weg: http://techtips.salon.com/hide-friends-updates-facebook-4306.html
   Succes ermee!

 36. Hoi Pelpina.

  Bij alles weergeven in de likerslijst heb je ook pagina’s die je liken. Kan ik de pagina likers en personen samenvoegen tot 1 lijst?

  Gr Ans

 37. Ik heb een vraag over de instellingen.
  Als ik een bericht plaats op de tijdlijn van facebook bij een vriend dan zien zijn vrienden dan ook. Daar heb ik geen probleem mee. Maar hoe kan ik het voor elkaar krijgen dat die dan niet bij al mijn vrienden in de startpagina terecht komen. als ik iets bij iemand plaatst lijkt het me niet nodig dat al mijn eigen vrienden kunnen lezen wat ik bij een ander op hun tijdlijn plaats.

 38. Hoi Daantje,
  Wat anderen zien in hun newsfeed (ik denk dat je dat bedoelt met ‘startpagina?’) is afhankelijk van hun newsfeed instellingen, en jouw privacy instellingen. Hier een goed artikel op Mashable, hopelijk helpt dit: http://mashable.com/2012/02/12/customize-facebook-news-feed/
  Succes ermee!

 39. Ik krijg steeds spelletjes en reclame te zien op mn facebook,kan ik dit uitschakelen?

 40. Hoe kan ik voorkomen dat vrienden van mij, mijn toegang erven op pagina’s van andere vrienden van mij? Bijvoorbeeld: Ik ben vriend met A en B. Ik wil niet dat A via mij op de pagina van B kan komen.

 41. Mijn profielfoto staat wel openbaar maar anderen kunnen dit niet wel/niet ‘liken’.
  Hoe kan ik dit veranderen, zodat onderaan de foto ‘vind ik wel/niet leuk’ komt te staan?
  Alvast bedankt!

 42. Hoi,

  Ik ben sinds kort op facebook, maar ik vind het maar helemaal niets dat facebook zelf
  vriendschapsverzoeken verstuurd, ik wil dat zelf bepalen, hoe zet ik dat uit. Ik vind het niets
  maar familie en vrienden zitten hier ook niet op te wachten.

  Met vriendelijke groet,
  Marcelle

 43. Hoi,

  Ik vind het super irritant dat andere mensen kunnen zien wat voor Foto ik like of waar ik op reageer?

  Hoe kan ik dit uitzetten? heb boven alle stappen al gevolgt maar kan nergens iets vinden met see your likes ofzo en als ik op activiteiten logboek klik zie ik alle activiteiten? ik wil juist dat niemand ze kan zien….

 44. Hoi,

  Ik heb de volgende vraag. Ik krijg op Facebook verjaardagsmeldingen van personen die ik niet in mijn vriendenlijst heb. Hoe kan dit?

  Bij voorbaat dank.

 45. Ik denk dat ik niet zoveel van die privacy instellingen weet, dus misschien ook wel vrij makkelijk op te lossen.

  Ik zit in een groep, als ik in die groep een bericht plaats kunnen ook mijn vrienden dit zien. Dit wil ik eigenlijk helemaal niet. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn vrienden niet zien wat voor berichten ik in die groep plaats. Het is wel een openbare groep dus ik weet ook niet zeker of ik daar zelf wat aan kan regelen.

  Ik hoor het graag.

 46. als je iets like of op iets reageert hoe kun je voorkomen dat je vrienden het zien

 47. sinds vandaag zie ik dat in mijn vriendenlijst achter de namen ook ” volgend’
  staat. Wat betekent dat en hoe komt het dat dat er aan toegevoegd is?

 48. ik heb dezelfde vraag als Peter hierboven

 49. Hoe kan ik uitschakelen dat vrienden zien wie ik onlangs heb toegevoegd?

 50. Hoi Pelpina,

  Hoe voorkom ik dat mijn vrienden al mijn geplaatste berichten die ik plaats in gropen waar ik lid van ben kunnen zien/lezen?

  1. Alleen als het besloten groepen zijn waar je lid van bent, dan kunnen ze het niet lezen. Tenzij ze er zelf ook lid van zijn natuurlijk.

   Misschien je groepen onzichtbaar maken voor je vrienden in je tijdlijn ?

 51. Hallo, ik vroeg me wat af… als ik iets op plaats, status of foto of wat dan ook is het ook mogelijk dat je het kunt plaatsen dat men het WEL kan zien maar geen reacties kan plaatsen…

 52. Als ik verschillende lijsten heb en ik plaats een bericht wat voor 1 groep bestemd is, kunnen de mensen van de andere lijsten ( waarmee ik dit bericht niet heb willen delen ) dan mijn reacties wel of niet zien van dit bericht ? Want als ik iemand als goede vriend hebt aangeklikt, kan ik hun reacties wel lezen die ze hebben met mensen, die niet in mijn vriendenkring zitten !?

 53. Waarom zien vrienden wat ik op Facebook like en reageer en hoe zet ik dit uit?

 54. Hoe kan ik ‘liken’ als een vriend naar een door mij georganiseerd event gaat? Ik heb een event gemaakt, ingesteld dat er ‘gasten en vrienden’ mogen komen. Als iemand dan aanvinkt dat ie komt, zie ik dat wel in de lijst wie er komt, maar niet als apart berichtje. Dus ik kan nu niet liken dat iemand komt, dat vind ik jammer. Hoe moet je het instellen dat je dat wel als apart berichtje ziet als iemand komt?

 55. Hoi,

  Ik heb sinds kort een bedrijfpagina op facebook. Alleen met deze kan ik niets in de groepen zetten die ik nodig heb om mijn publiek te bereiken. Nu heb ik nog een persoonlijke facebookpagina. Met deze persoonlijke pagina deel ik de status update van de bedrijfspagina in de groepen waar mijn publiek zit. Nu is het zo dat mijn vrienden hier natuurlijk gek van worden. Want die zien steeds alles wat ik doe. Dus dat ik de status updates deel. Heb je enig idee hoe dat ik dit uit kan zetten. Want het is behoorlijk irritant voor mijn eigen vrienden.

 56. Vraagje:

  Mensen die ik heb geblokeerd, kunnen die ook foto s van mij zien in groepen? Waar zei ook lid van zijn? Of is dan alles geblokeerd wat via mij word geplaatst?

 57. Ik ben al een tijdje zoekende, hoe ik op mijn profiel van fb, bij vrienden, onlangs toegevoegde vrienden kan verwijderen, zodat men niet ziet wie ik de afgelopen week toegevoegd heb.

  Alvast bedankt voor het antwoord

 58. hoi ik heb een vbraagje
  hoe kan ik de knop vriend toevoegen verwijderen??? het is mogelijk want bij sommige is ie helemaal weg dat wil ik ook. ze hoeven me geen vriendschap verzoek te sturen want ik ken 9 van 10 niet in egt nu heb ik een nieuw fb account maar ik wil geen vv verzoeken omdat het irritant is.

 59. Hallo ik heb vraag en hoop dat er iemand is die mij veder kan helpen .. bij helpcentrum op facebook kom ik geen stap veder ..

  in mijn vriendenlijst op facebook .. staat iedereen aan met groenvinkje aan gevinkt dat we vrienden zijn ..
  ga ik naar een vriend lijst van vriend / vriendin .. dan zie ik alleen me naam staan (achter mijn naam staat niks vermeld het enige wat ik zie is witvlak Hum ?? ik zou graag willen weten wat dat betekent

  bij mijn instellingen staat alles op vrienden . ik wil weten wie mij oprecht als vriend heb aan gevinkt en wie niet . en wat het witten vlak achter mijn naam betekent ( bij ander in zijn of haar vrienden lijst!!

  Sorry
  Website, LinkedIn profiel of Facebook pagina (wat ik hier moet plaatsen weet ik niet

  ik hoop dat ik veder geholpen kan woorden ,,, ik loop tegen zoveel problemen aan op facebook

  Website, LinkedIn profiel of Facebook pagina als ik weet wat ik hier neer moet zetten kan ik misschien als kan en mag meer vragen stellen ..

  Vriendelijk gr v petra

 60. Hallo , ik zou heel graag willen weten wat het betekend als er wisselende vrienden bovenaan in de vriendenlijst staan op de ap facebook voor iphone .
  Met andere woorden , het valt mij op dat er bij mijn vriendin steeds dezelfde 4 personen wisselend boven aan staan in de vriendenlijst. Kan dit betekenen dat er met die personen het laatst een activiteit op facebook is geweest.

  Wie kan mij helpen of dit zo is?

 61. het helpcentrum van fb is top .. pffffff wat zooitje je komt geen stap veder hier kan toch niet .. tegen de beheerders en meer doe wat aan probleem neem aan dat u in de opvoeding het nodige mee kregen heb …… sorry dat ik zeg ..

  hy.. was beter daar kreeg je de hulp waar je om vroeg ……

 62. Hoe kan ik voorkomen dat sommige vrienden op berichten op mijn tijdlijn kunnen reageren?

 63. Kunnen mensen die ik toevoeg aan een nieuwe lijst zien dat ik hun toegevoegd heb?

 64. Waarom kun je niet alle gemeenschappelijke vrienden zien bij iemand?? Hij geeft bijvoorbeeld 50 aan maar kan er maar 30 zien?

 65. Geachte heer Mevrouw
  Wij zins kort een facebook groep gemaakt waar ik beheeder van ben, maar de nieuwe leden heb ik horen gekregen dat de foto,s die willen toevoegen alleen via reactie kunnen plaatsen klopt dat. Of is er mogelijk dit te veranderen . Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen.

  Bij voorbaat dank

 66. Hoe kan je likes(en/of reacties) op je eigen posts onzichtbaar maken voor bepaalde mensen?

 67. Hi,
  Mijn oom en tante willen vrienden met mij worden, maar zien geen Vriend toevoegen knop op mijn account staan. Andere vrienden zien die wel staan en doen mij vriendschapsverzoeken.
  Ik heb in Privacyinstellingen bij “Wie kan met mij contact opnemen” en “Wie kan mij opzoeken” de optie “Iedereen” ingesteld.
  Nóg zien mijn oom en tante geen Vriend toevoegen knop, ik ook niet bij hen.

  Waar gaat het mis?

 68. iemand heeft mij getagd maar wil niet dat mijn collegas dat zien en heb lijst waar collegas instaan maar ik doe update op vrienden zien mijn collegas het dan als nog of juist niet

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!