Gmail: hoe gebruik je meerdere Gmail-adressen vanuit één browser?

gmailswitchenaccounts

Je kent het misschien wel; je hebt verschillende persoonlijke en werkmailadressen en je partner logt je telkens uit, zodat je elke keer opnieuw moet inloggen. Dat is allemaal verleden tijd. In deze video laat ik je zien hoe je verschillende Gmail-adressen kunt gebruiken vanuit dezelfde browser.

Voeg een Gmail-account toe

Als je bent ingelogd op je hoofdemailadres, kun je mailadressen toevoegen.

 • Log eerst in op je Gmail-account.
 • Klik rechtsbovenin op het pijltje naast je email adres.
 • Klik op ‘account toevoegen’.
 • Meld je dan rechts in het scherm aan. Je logt nu in zoals je dat altijd doet.

Switch tussen Gmail-adressen

Klik voor het swtichen naar je hoofdemailadres rechtsbovenin naast je mailadres. Een balkje schuift uit met al de mailadressen waarop je momenteel ingelogd bent. Klik op een e-mailaccount om deze te openen. Zo switch je makkelijk tussen verschillende Gmail-accounts, wat betekent: geen gedoe meer met in- en uitloggen. Als je niet meer weet onder welk account je ingelogd bent, kun je dat rechtsboven in de pagina controleren, als je je aanmeldt of switcht.

Ondersteuning multiple-login

De meeste Google-producten, zoals Google Docs, Google Plus, Google Voice en YouTube, werken prima met multiple-logins. Niet alle Google producten ondersteunen het, de Google Agenda-gadget in Gmail Labs werkt bijvoorbeeld niet voor extra accounts.

Elke week Frankwatching video’s!

Vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!

Uitgelicht: Een succesvol blog voor jouw bedrijf? Zo pak je het aan

Zakelijk-bloggen-met-succes183x133

Je bent gestart met een blog voor je bedrijf, maar wil met minder tijd en energie meer bereiken. Hoe pak je dat aan? In het Frankwatching webinar 'Zakelijk bloggen met succes' krijg je slimme tips en tricks van de pro's. Na een uur weet je hoe je aan onderwerpen komt, heb je een duidelijker doel en heb je de tools om je blog nog succesvoller te maken!

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , .

Reacties

 1. Ik heb 5 accounts welke perfect werken alleen……
  ik moet ze iedere dag weer toevoegen aan mijn hoofdaccount
  is daar een oplossing voor ?

  Nens

 2. Ik gebruik op kantoor 7 accounts en ervaar hetzelfde probleem. Soms blijven de toegevoegde accounts een paar dagen beschikbaar. Maar dan krijg ik plots de melding dat ik op mijn hoofdaccount ben uitgelogd en zijn na inloggen alle toegevoegde accounts weer weg. Soms een paar dagen niet, soms meerdere keren per dag.
  Inderdaad, als iemand een oplossing kent…

 3. Hallo,

  Filmpje bekeken betreffende gmail accounts toevoegen, maar bij mij lukt dat niet meer!
  Zie ook het pijltje niet om bestaande accounts toe te voegen, kennelijk is er iets veranderd en nu snap ik er niets meer van…..

 4. “klik rechts bovenin op het pijltje naast je e-mailadres”…. tja… daar haak ik al af. Hoe komt het dat mijn scherm in GMail rechtsboven geen e-mailadres laat zien, laat staan een pijltje? Versie beheer niet oké? Of mist de uitleg nog cruciale uitleg? Begrijp ik iets niet? (dat zal wat wel!)

 5. Hallo,

  Zit er een maximaal aan aantal gmail accounts die je mag hebben? Ik kan er geen een meer bij maken en moet dan mijn telefoonnummer opgeven maar dan krijg ik als bericht dat telefoonnummer al te vaak gebruikt is en het dus niet meer mogelijk is om een nieuwe gmail bij te maken.

  Inmiddels al wat oude gmails verwijderd maar ook dan kan ik geen nieuwe meer maken want krijg dan alsnog zie bericht hierboven.

  Weet u een oplossing?

  Groet en alvast bedankt.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!