Hoe maak je een Gmail-account aan?

Gmail-account aanmaken

Zit je al een poosje bij Hotmail of Yahoo en denk je er over na om ook een Gmail- of Google-account aan te maken? In deze video laat ik je zien hoe het moet.


Tips om het formulier in te vullen

Rechts bovenin het scherm staat ‘Nieuw bij gmail?’ En dan in het rood ‘een account aanmaken’. Klik hier op.

Je naam

Vul je voornaam en achternaam in. Dit is het eerste wat mensen lezen als ze een e-mail van je ontvangen. Voor een professionelere look kun je er ook voor kiezen om je bedrijfsnaam of beschrijving in te vullen. Bijvoorbeeld ‘marketing’ als voornaam en ‘consulting’ als achternaam.

E-mailadres

Kies een e-mailadres. Als het door jou gekozen adres al bestaat, dan geeft Gmail dat aan zodra je naar de volgende regel gaat: ‘Someone already has that username.’
Je kunt combinaties proberen met letters, cijfers en tekens zoals streepjes. Het is handig als je email adres kort, professioneel en makkelijk te onthouden is.

Wachtwoord

Verzin een wachtwoord van minstens acht tekens. Kies een wachtwoord dat niet te voor de hand liggend is, maar dat je wel makkelijk kunt onthouden.

Mobiele telefoonnummer

Je mobiele telefoonnummer is ook een verplicht veld. En dat is niet zomaar: als je je wachtwoord vergeten bent, of het lijkt of iemand je account gehacked heeft, dan kan Google je persoonlijk contacteren. Het is ook een extra manier om te controleren of jij het wel echt bent. Als je belangrijke informatie in je Google account wilt veranderen, dan kan Google je een controlecode sturen via een smsje. Dat is mij al een paar keer gebeurd, vul dus niet zomaar een nummer in.

Oud of alternatief e-mailadres

Vul je oude -mailadres in. Ook deze stap is in principe een extra veiligheidscontrole. Als Google iets raars ziet gebeuren met je account, dan kunnen ze je bereiken op je oude e-mailadres. Nu ben je klaar: je e-mailadres, en dus Google-account, is aangemaakt.

De navigatie in Gmail

Je kunt links in je scherm e-mails versturen, daaronder zie je wie van je vrienden online zijn (daar kun je dan mee (video)chatten). Verder kun je rechtsbovenin in bij ‘Instellingen’  je achtergrond veranderen, andere e-mailadressen importeren, labels aanmaken en meer. Helemaal bovenin het scherm, vlak onder de URL-balk, kun je gebruik maken van allerlei Google-producten: Google Plus, YouTube, de kalender en Google Drive bijvoorbeeld.

Elke week video’s van Frankwatching

Heel veel succes. Als je vragen hebt of als er iets niet lukt, laat dan hieronder zeker een reactie achter. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!

Uitgelicht: E-mailmarketing in 60 minuten

183x133_Button_E-mailmarketing

In 'E-mailmarketing in 60 minuten' vertelt Jordie van Rijn hoe je een sterk e-mailmarketingplan ontwikkelt, opt-in adressen verzamelt en aantrekkelijke mailings schrijft. Ook leer je hoe je succesvol doelgroepen segmenteert & campagnes test. Dit boek is het tweede deel in de serie 'Digitale trends & tools in 60 minuten' die Frankwatching in samenwerking met Haystack uitgeeft.

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , .

Reacties

 1. Serieus, een blogpost over hoe je een GMail-adres moet aanmaken op Frankwatching? Ik mag toch wel aannemen dat iedereen die hier komt het niveau van absolute noob toch wel ontstegen is…

 2. OMG, kan je ook een video mqaken hoe ik een boterham met pindakaas maak?

 3. Wat dan wel handig is om even te melden: je hoeft niet perse een Gmailadres te hebben voor een Google Account. Ik zie in de praktijk veel mensen een Gmailadres aanmaken om deze te koppelen aan een nieuwe Google AdWords of Analytics account.

  Een Google account kan prima gemaakt worden van een bestaand e-mailadres, zoals info@domein.nl. In de meeste gevallen is dit veel praktischer en minder foutgevoelig.

  Hier kan een Google Account aangemaakt worden: https://www.google.com/accounts/NewAccount?hl=nl

 4. @Eelke Handig dat je dat toevoegt! Erg goed om te weten inderdaad.
  @Jelle en Arjan: Ik begrijp jullie reacties volkomen. Het onderwerp is inderdaad niet helemaal op z’n plaats op Frankwatching. Ik had het bovenin het artikel iets beter moeten inleiden. Bedankt voor jullie feedback!

 5. Handig voor mensen die het nog niet weten

 6. De instructie is niet juist als je naast je eigen account een account voor een ander wilt maken. Je komt dan niet op de getoonde pagina maar op het inlog scherm met je reeds bestaande account. Klik je dan Nieuw account in dan krijg je standaard de mededeling dat Google niet in staat is een account aan te maken omdat je niet binnen de leeftijds criteria valt.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!