Social media

Dat andere netwerk?

0

Vanavond was het zover: de eerste Nederlandse BusinessBlog Meeting op de (geheim gehouden) locatie Cafe Restaurant Lofen in Utrecht. BusinessBloggen is een relatief nieuw fenomeen. Voor de niet-insiders: een businessblog is een weblog waar een of meerdere individuen hun persoonlijke visie geven op een bepaald vakgebied” (zie verder Marketingfacts).

De eerste Nederlandse business blog Frank-ly van Frank Meeuwsen ging in mei 2002 van start, redelijk snel gevolgd door Marco Derksen met Marketingfacts.nl (november 2002) en Jeroen van der Wiel van Jeroen.com in maart 2003. Drie grote pioniers die vanavond in Utrecht ook allemaal acte de presence gaven. Naast dit illustere trio waren ook Steef de Winter van NuMarketing, Vincent van Twillert van Zesser, Paul Aelen en Henk de Hooge van Dutchcowboys.nl, Rob Potgiesser van Webmarketing.web-log.nl, Richard Osinga van Oberon, Eduard de Wilde van Brickmeetsbyte.com, Christ Coolen van Adverto, Bob den Otter van Pivotnet (weblogsoftware) en ikzelf (Frank Janssen van Frankwatching) van de partij.

Wat voor mij persoonlijk in de afgelopen weken een heel nieuwe ervaring is geweest, is dat je tegenwoordig ook via internet in relatief korte tijd nieuwe relaties kunt leren kennen en een heel waardevol netwerk kunt opbouwen. Hoewel het merendeel van de groep aanwezigen elkaar vanavond voor het eerst zag, hadden veel mensen in de afgelopen weken via e-mail en/of de eigen of andermans weblogs elkaar al enigszins leren kennen. Maar vanavond kwam daar toch de face-to-face ervaring bij in de vorm van deze wat mij betreft erg geslaagde ontmoeting.

Heerlijk om elf andere geestverwanten te ontmoeten die zich allemaal – zonder uitzondering – vol overgave, passie en met veel plezier hebben gestort op het onderwerp businessblogging. Zeer boeiend om ieder het verhaal achter z’n weblog te horen vertellen. Zeer inspirerend om ieders visie op de ontwikkeling van internet en meer specifiek op issues als weblogging, RSS, communities, social networking en search marketing te horen. En geweldig ook om deel uit te mogen maken van een groep internetpioniers die hard bezig is om een nieuw hoofdstuk aan de Nederlandse internet- geschiedenis toe te voegen. Het hoofdstuk BusinessBlogging is zo nieuw dat zelfs de Wikipedia er nog geen melding van maakt. For the time being werken we dan ook maar even onze eigen definitie.

Het was al met al een uiterst boeiende avond, voortgekomen uit een (eerste) initiatief van Marco Derksen van Marketingfacts.nl en uiteindelijk op een heel unieke manier doorgepakt door Frank Meeuwsen van Frank-ly (met sponsoring van Rhinofly en Google via wat lobbywerk van de DutchCowboys). Ik wil dan ook in het bijzonder Marco, Frank, Paul, Henk, Rhinofly en Google Nederland danken voor deze erg geslaagde meeting. De bevlogenheid waarmee er bij tijd en wijle over ‘het vak’ en ‘de passie’ werd gesproken zal zeker her en der nog z’n vervolg gaan krijgen. Ik zie er naar uit!