Online marketing

The MeMix: places, devices & activities

0

[[image:memix200.jpg::right:1]]Ik ben al een tijd lang op zoek naar een model waarin het (media-)gedrag van mensen te vangen is. Vandaag, tijdens de voorbereiding van een presentatie, begon het model zich steeds meer aan me op te dringen. Ik heb er uiteindelijk maar aan toegegeven en er een Powerpoint-sheet van gemaakt. “The Memix: my places, my devices and my activities.”

Met de MeMix probeer ik mensen, plaatsen, apparaten en activiteiten modelmatig aan elkaar te koppelen. Ik wilde een model waarin de mens centraal zou staan. Het gaat om Mijn mix (“The MeMix”) waarbij mensen afhankelijk van de stemming en prioriteiten die ze hebben en de plek waar ze zijn bepaalde devices kiezen om specifieke activiteiten te doen.

[[image:memix400.jpg::center:1]]

Je moet het model als een serie draaischijven zien:

  • Me: De mens staat centraal. Voor mens mag je klant, medewerker, consument, burger etc. invullen.
  • My places: Hij/zij kan zich op een aantal plaatsen bevinden. Thuis, onderweg, op het werk en in openbare ruimtes.
  • My devices: Op die plaatsen gebruikt hij/zij tegenwoordig een groot aantal apparaten die het leven vergemakkelijken.
  • My activities: Met die apparaten wordt weer een groot aantal activiteiten uitgevoerd. Op hoofdlijnen gaat het daarbij om managen, ontspannen, werken en winkelen.

De schijven kunnen dus los van elkaar bewegen, hoewel er wel enige logica achter de huidige invulling zit. Maar het zal duidelijk zijn dat je partner je zakelijke notebook thuis kan gebruiken om games te spelen. Om maar eens een voorbeeld te geven.

Ik kan me bijna niet voorstellen dat er nog niet zo’n model bestaat, maar ik ben het tot nu toe nog niet tegengekomen. Mocht iemand een vergelijkbaar model kennen, laat het dan even weten. En mocht je er inhoudelijk op deze invulling willen schieten, dan heel graag! Het is een eerste ruwe versie en het moet nog verder gepolijst worden voordat ik het verder kan gebruiken.

Ook wil ik nog enkele personen bedanken die me in de afgelopen tijd via gesprekken en sheets op dit spoor hebben gezet. In het bijzonder Fred, Emmelien, Monique en Thera.