Game Award voor Game talent

0

[[image:gameaward1.jpg::right:1]]Gamen is leuk voor jong en oud. Maar gamen is in het bijzonder leuk voor kinderen die geïsoleerd in een ziekenhuis liggen. Zij kunnen via multiplayers en chat-functionaliteiten toch contact hebben met de buitenwereld. Om aandacht te krijgen van jonge gamebouwers en jong talent dat actief wil worden in de gameindustrie, hebben een grote Nederlandse online spelexploitant, Stichting CliniClowns Nederland en De Nederlandse Gamedagen een wedstrijd uitgeschreven om een game te ontwikkelen voor langdurig zieke kinderen.

"‘Zo hard mogelijk in het ziekenhuis racen! Het liefst met al mijn vrienden.’ Dát is een veelgehoorde wens in het kinderziekenhuis. Want zieke kinderen kunnen niet altijd doen wat ze graag zouden willen. Gelukkig biedt gamen met vrienden fantastische mogelijkheden om hen weer te laten deelnemen aan de maatschappij waardoor het welbevinden van kinderen wordt bevorderd."

Dat is de overtuiging van Spill Group, Stichting CliniClowns Nederland en De Nederlandse Gamedagen. Als het aan hen ligt, kan er binnenkort inderdaad in het ziekenhuis geracet worden. Dankzij de game van een nu nog onbekend talent, dat de Spill Group Game Award 2006 wint én de stimuleringsprijs van € 20.000,-.

De vraag rijst soms of gamen niet slecht voor hen is. Natuurlijk, er zijn gewelddadige computergames in de handel. Maar de goede, interactieve games stimuleren juist de spelmogelijkheden en dus de ontwikkeling van kinderen. Dat is ook de overtuiging van CliniClowns, die zich achter de Spill Group Game Award 2006 van organisator De Nederlandse Gamedagen schaart. 

[[image:gameaward2.jpg::left:0]]‘Ontwikkel een game geschikt voor langdurig zieke kinderen.’ Seth van der Meer, voorzitter van de Stichting Nederlandse Gamedagen, vertelt er gepassioneerd over. ‘Wij nemen gamen uiterst serieus. Games openen een nieuwe wereld en zijn veel meer dan alleen vermaak. Het maakt het kind in je los! Om daar talent bij te mogen zoeken is fantastisch. En het is helemaal geweldig om daarbij te mogen samenwerken met CliniClowns. Want zij weten als geen ander hoe je kinderen kunt ráken in hun leefwereld. Dat racen in het ziekenhuis gaat zeker lukken!’

Het maken van fascinerende games is een specialistisch vak. Er is veel talent voor nodig. Talent dat marktleider Spill Group – dat met haar game portals (zie ook Wikipedia) 2 miljoen unieke bezoekers per dag bereikt – een kans wil geven met de Spill Group Game Award. Deze is bedoeld voor startende game-ontwikkelaars of afstuderende kunst-, media-, informatica- en ontwerpstudenten. Gametalent strijdt in teams van maximaal vier personen om de Spill Group Game Award; geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.nlgd.nl.

De Spill Group Award zal tijdens de Nederlandse Gamedagen 2006, die van 18 t/m 26 november in Utrecht plaats hebben, worden uitgereikt. Meer nieuws over online gaming vind je op de corporate blog van de Spill Group.

Tag: [[tt:gaming]]