Onderzoek, Trends

Advertising 2.0 hoogtepunt op Marketing3

0

[[image:logo-100_copy1.jpg::right:1]]Gisteren was alweer de derde (en voor mij laatste) dag van Marketing3. Een dag vol met praktijkcases interactieve marketing en branding en uiteraard ook weer volop verslagen en videoimpressies op de de speciale eventblog. Aangetrokken door de wervende aankondiging vooral kwam ik terecht in een afgeladen vol zaaltje waar Steven van Belleghem van het Belgische E-research- en consultingbureau InSites sprak over Advertising 2.0. Een briljante presentatie op een dag met nog meer diamantjes.

Een citaat uit de posting op Marketing3: “De alom bekende adoptiecurve moeten we anders gaan lezen. Het gaat er niet langer om waar de meeste consumenten zitten, maar om waar de meest waardevolle consumenten zitten. Hoe meer waarde hoe beter, hoe meer invloed. Het gaat om het bereiken van de innovators en early adopters, de andere groepen zijn steeds moeilijker te bereiken.”

In slides ziet dit gedeelte van de presentatie er als volgt uit.

[[image:b3.jpg::center:1]]

[[image:b4.jpg::center:1]]

[[image:b5.jpg::center:1]]

[[image:b6.jpg::center:1]]

[[image:b7.jpg::center:1]]

[[image:b8.jpg::center:1]]

[[image:b9.jpg::center:1]]

[[image:b10.jpg::center:1]]

Steven zoals ik je na afloop al meteen liet weten: je verhaal was vol met uitstekende voorbeelden en erg inspirerend! De volledige presentatie wordt, evenals veel ander materiaal, een dezer dagen op de Marketing3 eventblog beschikbaar gesteld. Ook warm aanbevolen: eScape Reports waar je sinds kort gratis toegang hebt tot een enorme hoeveelheid gegevens over de Europese internetpopulatie.

Voor nog meer Marketing3-inspiratie, dit zijn de artikelen en video’s van de donderdag:

Vandaag zullen Marco Derksen en Robert de Boer semi-live vanuit Media Plaza Utrecht verslag doen.