Inspiratie, Verdieping

Oproep: onderzoek voor bloggers

0

onderzoek.jpgVandaag kreeg ik de vraag van student Peter van Gerner of ik een oproep wil plaatsen voor een onderzoek onder bloggers. Peter is 4ejaars student Communicatiesystemen Multimedia en Vormgeving aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voor zijn afstudeeropdracht schrijft hij een communicatieplan over een nieuw op te zetten webdienst voor bloggers. Bij deze dus een oproep voor alle bloggende lezers!

Peter wil in zijn internationale onderzoek graag antwoord krijgen op onder meer de volgende vragen:

  • Wat zijn de drijfveren van bloggers?
  • Welke aspecten van bloggen zijn belangrijk voor bloggers?
  • Van welke social bookmarking tools maken bloggers gebruik?
  • Hoe worden deze tools gewaardeerd?
  • In hoeverre verschilt de beleving per land of continent?

Om inzicht te krijgen in de beleving van bloggers heeft Peter dit (korte) onderzoek opgezet. De resultaten van het onderzoek gebruikt hij voor zijn opdracht en tevens zijn de resultaten binnenkort ook terug te vinden op zijn blog. Ik zal er straks hier ook melding van maken.

Ben jij blogger en heb je 5 à 10 minuten beschikbaar om de survey in te vullen, ga dan naar www.petervangerner.nl en de survey opent direct. Je kunt deelnemen tot woensdag 14 maart a.s. In de week van 19 maart zullen de resultaten bekend worden. Ik heb al meegedaan, het onderzoek zit goed in elkaar en ik was inderdaad binnen ruim 5 minuten klaar.