‘The Best of Blog Awards’: Frankwatching genomineerd!

0

Frankwatching nominatie bij ‘The Best of Blog Awards’Radio Nederland Wereldomroep heeft eerder deze week de Nederlandse genomineerden voor ‘The Best of Blog Awards’ (The BOBs) bekendgemaakt. Frankwatching is ook genomineerd en bevind zich in goed gezelschap. Het publiek en de internationale jury bepalen de winnaars. Stemmen kan vanaf nu tot 15 november. Op die dag worden The BOBs tijdens een ceremonie in Berlijn uitgereikt.

‘The BOBs’ is de enige jaarlijkse competitie die een internationaal en taaloverstijgend overzicht biedt van de snelgroeiende blogscène. Deutsche Welle schrijft de wedstrijd sinds 2004 uit en is met The BOBs op zoek naar de beste weblogs in een tiental talen (Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Nederlands, Farsi, Frans, Portugees, Russisch en Spaans).

De Wereldomroep organiseert de wedstrijd voor de Nederlandse taal. Wereldwijd hebben meer dan 7.000 weblogs zich voor The BOBs aangemeld. In Nederland schreven 147 blogs zich voor de competitie in. Frankwatching heeft zichzelf overigens niet ingeschreven, maar is door anderen voorgedragen. Een echte verrassing en bijzonder eervol!

Frankwatching nominatie bij ‘The Best of Blog Awards’

Dit is de complete lijst van genomineerden voor Beste Nederlandse Blog:

Voor elk van de tien genoemde talen wordt dus een prijs uitgereikt voor de beste weblog. Daarnaast kunnen blogs meedingen naar prijzen in vijf categorieën: Beste Weblog (wereldwijd), Beste Corporate Blog, Beste Podcast, de Blogwurst Award en de Reporters zonder Grenzen Award. De Nederlandse genomineerden in andere categorieën zijn:

Een internationale jury van journalisten, mediaprofessionals en bloggers (met daarin onder meer Henk Blanken) heeft de weblogs genomineerd. Vorig jaar wonnen Bureau Belgrado (juryprijs) en Bieslog van programmamaker Wim de Bie (publieksprijs) de Nederlandse Blog Awards.

The BOBsHet complete overzicht van alle genomineerden vind je bij The BOBs. Wil je de Frankwatching nominatie steunen, breng dan je stem nu uit op deze pagina (zie linkje rate this rechtsonder de pagina). Er valt een iPod nano te winnen…

Toch bijzonder hoe een hobby zo uit de hand kan lopen. En ‘van je hobby je werk maken’ is sinds kort ook al helemaal van toepassing. Maar daarover later meer…