Online marketing

Oproep: Sociale media, wat moet je ermee?

0

Het medialandschap biedt door toename van gebruik van sociale media steeds meer mogelijkheden voor communicatie met doelgroepen. Echter, door een gebrek aan inzicht in de kosten, baten en risico’s van het gebruiken van sociale media, zitten veel communicatie-professionals met de handen in het haar. Hoe moet je als weldenkende organisatie omgaan met de eindeloze mogelijkheden? Trial and error? Of kat uit de boom kijken? De Social Media Professionals Association vraagt je medewerking voor een onderzoek.

Vanuit een groeiende behoefte aan kennis en kunde op het gebied van sociale media, hebben we de Social Media Professionals Association, de SMPA, opgericht:, een platform voor iedereen met interesse in/vragen over social media.

De SMPA is een groep social media professionals die samen een platform, brancheorganisatie willen vormen voor iedereen met vragen, opmerkingen, ideeën, succesvolle cases en interessante ervaringen met en over social media. We gaan cases verzamelen, events organiseren, discussie aanzwengelen en aanspreekpunt zijn.

In samenwerking met Ruigrok | NetPanel is door de SMPA de ‘Social Media Enquête’ opgesteld, met als doel het verzamelen van kennis, kunde en onkunde over sociale media. We willen antwoord vinden op een aantal vragen, zoals: Hoe worden sociale media commercieel gebruikt? Waarom wel of niet? Wat zijn best en worst practices? En meer…

We willen jou als lezer van Frankwatching vragen jouw bijdrage te leveren aan dit onderzoek door de vragenlijst in te vullen via de volgende link: Vragenlijst Onderzoek Sociale media.

Ook als je juist weinig of geen ervaring hebt met sociale media, zijn we benieuwd naar je mening. Invullen duurt 8 tot 10 minuten. Je kunt meedoen met het onderzoek tot 15 februari 2009. social-media-congresDe resultaten van het onderzoek dienen als vertrekpunt voor de SMPA. Uiteraard zal onder andere op Frankwatching een publicatie verschijnen van de resultaten van het onderzoek.

Op 26 februari vind de officiële kick-off van de SMPA plaats tijdens het Sociale media congres. Fysiek kennismaken kan ook op Social Strategy Talk (5 februari), waar we vast iets meer vertellen over onszelf.

Initiatiefnemers van dit platform zijn: Sonja Loth, Erwin Blom, Sanne Heerink Polle de Maagt, Karlijn van den Berg, Alex Van Leeuwen, Rutger Docter, Matthijs van den Broek, Ton Wesseling, Joost De Valk, Matthijs Roumen, en ondergetekende.