Gespot

Menuplanner: Dagelijkse nieuwsbrief met nieuwe recepten

0

Iedere dag een smakelijk, goedkoop gerecht via de nieuwsbrief van Menuplanner. Het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag?

Wat doet de site?

Menuplanner is een online nieuwsbrief die drie elementen combineert: Menuplanner stuurt mensen 1) elke dag een recept voor een gezond, gemakkelijk en goedkoop gerecht, 2) de benodigde boodschappenlijst om het recept te kunnen bereiden en 3) een prijsindicatie en prijsvergelijking wat deze boodschappenlijst je kost bij de landelijke supermarktketens Albert Heijn, C1000, Super de Boer en Jumbo.”

Waarom deze site?

“Er zijn 2 aanleidingen geweest om met Menuplanner te komen. ten eerste de voor iedereen herkenbare vraag: wat zullen we vandaag eten? En ten tweede de kredietcrisis die het voor iedereen relevant maakt om zo bewust mogelijk met uitgaven om te gaan.”

Hoe werkt de site?

“We hebben er heel bewust voor gekozen de site in eerste instantie zo simpel en laagdrempelig mogelijk te maken. Alles draait om de nieuwsbrief. Daarom is de site niets meer dan een dagelijks veranderende weergave van het recept van de dag + boodschappenlijst + prijsindicatie/prijsvergelijking. Je hebt een mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, een mogelijkheid om anderen op de hoogte te stellen van de nieuwsbrief en een mogelijkheid om naar oudere/eerdere recepten te zoeken.”

Wat zijn de facts?

“We zijn net begonnen en zitten dus nog in beta fase, maar de eerste resultaten en reacties zijn overweldigend. Ons businessmodel is advertising. Op de site en nieuwsbrief hebben wij banner ruimte die wij zullen exploiteren.”

Wie maakt de site?

“Menuplanner is een samenwerking tussen Kosmos uitgevers (marktleider op het gebied van kookboeken in Nederland), Boralis (internet ondernemers; bekend van o.a. Freeler, Funda en Zomoto) en ik, Kees Klomp (concept ontwikkelaar).”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Kees Klomp over Menuplanner.