Daft Mania: Waardevol of nutteloos?

0

Elk jaar organiseert Tam Tam de studentenwedstrijd “Ben jij beter dan Microsoft?”. Ook dit jaar zijn er weer drie finalisten die gaan strijden om de prijzen € 2.500, €  1.250, € 625 en om de kans om het concept verder uit te werken. De case van dit jaar: “Verzin de meest waardevolle nutteloze applicatie”. Op 10 juli 2009 presenteren de finalisten hun laatste concept aan de jury. Vorige week kon je lezen over het team achter NStrakteert. Deze week is het de beurt aan Daft Mania.

1. Wie zijn jullie en wat studeren jullie?

“Wij zijn drie derdejaars Communicatie & Multimedia Design studenten, studerend aan de Hogeschool Rotterdam. Naast onze studie zijn we allemaal werkzaam bij verschillende grote webbureaus en het leek ons leuk onze krachten te bundelen om zo een super tof concept neer te leggen.”

2. Waarom doen jullie mee aan de wedstrijd?

“We zitten bomvol met inspiratie en toffe ideeën en zijn eigenlijk dag in dag uit bezig met nieuwe mediaconcepten voor zowel privé als studie. Het is voor ons een uitdaging om eens te kijken hoe ver we met onze skills kunnen komen en met dit idee liepen we al een poosje rond. Dan is dit natuurlijk de manier om er wat mee te gaan doen!”

3. Kunnen jullie in het kort vertellen wat jullie aan het maken zijn?

“Daft Mania is een dancegame in de geest van klassiekers als Parappa the Rapper, Guitar Hero en Dance Dance Revolution. Het enige dat een speler nodig heeft, is een webcam en de Daft Mania Drumpads. Spelers printen de speciale Daft Mania Drumpads uit en door vervolgens voor de webcam te gaan zitten, stappen ze in de wereld van Daft Punk. De speler wordt getransformeerd tot ‘Punk’ en hij beleeft zo zijn eigen Daft Punk optredens vanaf het podium.”

Accepteer cookies

“De speler kan in twee modes spelen, arcade mode en free mode. In arcade mode speelt de speler voor de hoogste score, waarbij hij zo goed mogelijk track moet naspelen. Timing en behendigheid zijn hierbij de sleutelwoorden. Door pads op tijd in te drukken, en de juiste combinaties te maken, verdient de speler punten. Voor foutloze reeksen en perfect getimede combo’s kunnen multipliers verdiend worden die de score hoger maken. In Free mode kan de speler zijn eigen Daft Punk remix maken om te delen met de rest van de wereld. In beide modes kan de sessie worden opgenomen en gedeeld via YouTube en netwerksites. In de toekomst kun je zelfs denken aan online battles tegen elkaar of het uitprinten van je eigen draaitafel. De mogelijkheden zijn eindeloos!”

daftmania-promo1

4. Hoe is het idee ontstaan?

“Tegenwoordig schiet er bijna elke dag wel een nieuwe Twitter apps uit de grond. Om juist eens totaal iets anders te doen en ook iets te hebben waar we helemaal los in konden gaan, leek het ons een leuk idee om met Augmented Reality aan de slag te gaan. De laatste tijd zie je steeds meer en meer interessante Augmented Reality toepassingen. Wij willen ons steentje bijdragen door een nieuw gameconcept op basis van Augmented Reality neer te zetten. Dus Argumented Reality in combinatie met een ‘fun’ element.”

5. Wat vinden jullie van de uitdaging?

“Super! ‘Verzin de meest waardevolle nutteloze applicatie’ is een van de beste briefings die je kunt krijgen. Het daagt je uit om helemaal los te gaan met een concept dat niet per se zinvol hoeft te zijn. Daarnaast ben je helemaal vrij in de uitwerking en kun je je je creatieve geest er helemaal op los laten gaan. Je kunt je dus helemaal uitleven in iets dat simpelweg tof kan zijn. De combinatie ‘meest + waardevolle + nutteloze’ applicatie is daarom grandioos!”

6. Ben jij beter dan Microsoft?

“Dat mogen jullie beslissen!”

7. Gaan jullie hiermee je eigen bedrijf starten?

“Op dit moment willen we ons concept in ieder geval tot een grappige online hype uitbouwen. We hebben nu nog geen concrete plannen om hiervoor ons eigen bedrijf te beginnen, maar hebben al wel nagedacht over een businesscase. Naar ons idee heeft het zeker potentie en als we een investeerder kunnen vinden, kunnen we altijd nog zien hoe het balletje rolt.”

Is dit een winnend concept, geef je mening! Binnenkort meer informatie over de andere inzending.