Verdieping

Doe mee: onderzoek naar de organisatie van social media

0

Social media zijn in opkomst en roepen vragen op bij organisaties die ermee aan de slag zijn of willen. Hoe ga je als organisatie om met social media? Wie is ervoor verantwoordelijk? Hoe coördineer je het? Wordt er een centrale regie gevoerd? En hoe moet je beginnen?

Update 21-11

Bedankt voor uw belangstelling voor ons onderzoek. Helaas is de survey beëindigd. De resultaten van deze survey worden gepubliceerd in een rapport dat in december 2009 verschijnt.

Mocht u vragen hebben over het onderzoek, social media of andere online onderwerpen, neemt u dan contact op met Matthijs van Gaalen, Consultant bij Jungle Minds:

telefoon: 020 – 514 14 14
e-mail:
e-mail adres

Onderzoek naar social media

Reden genoeg om een onderzoek te starten. Het onderzoek zal beschrijven hoe binnen Nederlandse organisaties de social media-activiteiten zijn opgezet. Deze informatie kan bedrijven helpen hun eigen activiteiten te organiseren en te optimaliseren. De resultaten van het onderzoek worden beschreven in een rapport (publicatie in december 2009 hier op Frankwatching).

Opzet

Logo Jungle MindsHet onderzoek bestaat uit een kwantitatief en een kwalitatief deel. Het kwantitatieve onderzoek vindt plaats via een online enquête die wordt verspreid onder relaties van Jungle Minds en via Frankwatching. Daarnaast vinden er  interviews plaats met enkele van de respondenten om meer te weten te komen over de belangrijkste achtergronden, redenen, successen en leerpunten.

Voor wie?

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder (marketing)communicatieprofessionals van een breed scala van organisaties, zoals bedrijven, overheidsinstanties, charitatieve instellingen, etc. Daarbij is het niet noodzakelijk dat deze organisaties social media inzetten en ook niet van belang in welke discipline social media worden ingezet – bijv. marketing, communciatie, HR/recruitment.

Door wie?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Jungle Minds in samenwerking met Bram Koster. Jungle Minds is een toonaangevend internetadviesbureau dat de top-200 bedrijven en instellingen van Nederland en België adviseert op het gebied van internet. Bram Koster is een freelance internet manager met ruim 12 jaar ervaring in de online wereld, zowel aan bureau- als aan klantzijde.

Doe mee en ontvang het rapport!

Wij willen je uitnodigen aan het onderzoek mee te doen door vóór zaterdag 21 november a.s. onze enquête in te vullen (max. 10 minuten). Als dank voor je moeite ontvang je in december 2009 het volledige rapport van het onderzoek.