Een tweede liefde

0

Een vriendin van mij heeft haar vriend betrapt. In zijn mailbox vond ze een mailtje van een onbekende vrouw. Haar vriend had deze dame “ontmoet” via de site Second Love. Een vrijplaats voor mannen en vrouwen die wel eens naast het bekende potje willen plassen.

Heb je dat ook wel eens? Dat je weliswaar nog steeds gelukkig bent met je relatie, maar af en toe vindt dat monogaam zijn ook wel erg monotoon is? Je wilt geen problemen in je relatie, maar de sleur maakt je er niet gelukkiger op? Heb je behoefte aan avontuur omdat thuis de sleur heeft toegeslagen? Kom dan hier in actie. Life is short, have a Second Love!”
Gelukkig voor mijn vriendin had haar vriend de bewuste dame niet ontmoet. “Hij zou het ook niet van plan zijn geweest. Het was slechts bij mailen en chatten gebleven. Op zoek naar een stukje spanning. Onschuldig vermaak

Maar toch. Hij had wel de moeite genomen om zich op deze site te laten registreren. Bewust je gegevens invullen om in contact te komen met een andere vrouw. Digitaal of niet. Is dit dan toch vreemd gaan? Moet zij nu de relatie verbreken of niet?

Accepteer cookies

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 8 getrouwde stellen in Amerika elkaar ontmoet heeft via sociale media. Verwacht mag worden dat dit in de toekomst alleen nog maar zal toenemen. Steeds vaker zullen we sociale media gaan gebruiken om elkaar te leren kennen. Dus ook om vreemd te gaan.

Vreemd gaan krijgt dus een nieuwe dimensie. Een digitale dimensie. In de toekomst wordt het nog makkelijker om iemand anders te ontmoeten. Gewoon vanuit je luie bureaustoel het internet afstropen op zoek naar een ander. En niemand die het in de gaten heeft.

Ik vraag mij af of wij dit in de toekomst normaal zullen vinden. Via internet een tweede relatie erbij. Eerlijk gezegd hoop ik van niet. Is het niet juist beter om wat minder tijd achter de computer te spenderen en meer energie te steken in je huidige relatie van vlees en bloed?