8 tips om Prezi Pro te worden

0

prezi-logo1Het afgelopen jaar is het gebruik van Prezi sterk toegenomen. Tom Gouman schreef vorige week al een artikel over Prezi, waarin hij aangaf dat Prezi hét alternatief is voor Powerpoint. Om Prezi meer onder de aandacht te brengen, organiseerde Jeanet Bathoorn afgelopen maandag het PreZINteren congres. Omdat wij graag onze ervaring met Prezi delen, heb ik 8 tips op rij gezet. Deze tips helpen jou verder op weg om een echte Prezi Pro te worden.

Op het PreZINteren congres werd de kracht van Prezi onder de aandacht gebracht. Daarnaast waren er seminars om je presentatieskills verder te verbeteren. Aan het eind van de dag werd de Prezi Pro Award uitgereikt voor de beste Prezi. Uit handen van Zoltán Radnai (community manager Prezi) ontving ik namens het creatieve communicatie bureau Enof de Prezi Pro Award. Deze kregen wij voor onze digitale Prezi nieuwsbrief. Zoltán gaf aan dat onze winnende presentatie alle onderdelen bevat die een goede Prezi moet hebben. Overzichtelijk, gebruik van alle functionaliteiten en creativiteit.

Ook goede presentaties maken met Prezi? Onze 8 tips op een rij.

1. Gebruik het overzicht

In Prezi is een inhoudsopgave niet nodig. Zorg ervoor dat bij het totaaloverzicht duidelijk is wat de belangrijkste onderdelen zijn van je presentatie. Door deze onderdelen te laten opvallen met gebruik van beeld of tekstgrootte, heeft de kijker direct overzicht.overzicht

2. Maak gebruik van alle functionaliteiten

Naast tekst kan er in Prezi eenvoudig gebruik worden gemaakt van foto’s en video’s. Een YouTube video kan worden toegevoegd door de URL in een tekstvlak te plakken. Prezi maakt hier automatisch een videospeler van.

3. Download de offline versie voor je presentatie

Prezi’s zijn prachtig, maar hebben soms het nadeel dat ze te zwaar zijn om online te bekijken. Je kunt je Prezi daarom beter downloaden en offline tonen in een speciale Prezi player. Dit zorgt ervoor dat je Prezi altijd en overal goed kunt laten zien.

4. Maak je mindmap in Prezi

Bij conceptontwikkeling wordt veel gebruik gemaakt van mindmapping. Een mindmap zorgt voor overzicht en structuur. Het creëren van een mindmap is eenvoudig in Prezi. Deze kun je daarna online simpel delen met je collega’s. Door een pad (verhaallijn) aan te brengen in je mindmap kun je er vervolgens heel makkelijk een presentatie van maken.

5. Eigen stijl met behulp van Flash

Prezi heeft weinig font-keuzes. Dit is op te lossen door je eigen stijl te laten ontwikkelen bij Prezi zelf. Een andere manier is door je teksten op te maken in Flash en deze te exporteren als een SWF bestand. Dit kun je inlezen in Prezi , waardoor je je eigen stijl creëert.

6. Gebruik vectorbestanden voor illustraties en logo gebruik

Door het gebruik van vector bestanden (PDF/SWF bestanden) kun je optimaal gebruik maken van de zoomfuncties van Prezi. Bij het inzoomen op een vector bestand blijft de afbeelding scherp, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een JPG bestand. Hierdoor ziet je Prezi er ook ingezoomd professioneel uit.

7. Zorg voor korte en vloeiende overgangen

Zorg dat gerelateerde onderdelen vlak bij elkaar liggen. Dan zijn de overgangen in je verhaallijn kort en vloeiend. Te veel beweging zorgt voor een duizelig effect en leidt af van de inhoud van je Prezi.

8. Zoek de grenzen op

Zoek de grenzen op van Prezi en ga aan de slag. De basis van Prezi is eenvoudig en binnen een uur onder de knie te krijgen. Prezi kan meer dan geijkte presentatietools, zoals te zien is in de winnende Prezi van Enof: