Succesvol innoveren is weten wat de klant wil

0

Veel innovaties mislukken doordat het concept niet aansluit op de behoeftes van de klant. Dit bleek al  uit de studie “Innovation: a Priority for Growth in the Aftermath of the Downturn” die consultancybureau Accenture vorig jaar uitvoerde.  Ook onjuiste prijsstelling en time to market zijn belangrijke redenen waarom innovatieve concepten niet succesvol zijn. Om innovatieve concepten te helpen organiseert Accenture ook dit jaar de Innovation Awards.

Het belang van innoveren heeft sinds het begin van de economische crisis extra aandacht gekregen. Want hoewel veel budgetten onder druk staan, lijken veel bedrijven zich te realiseren dat innoveren de manier is om succesvoller uit de crisis te komen.  IBM en Apple zijn hiervan goede voorbeelden . IBM introduceerde in de crisis van begin jaren tachtig de personal computer en versloeg daarmee de concurrentie. Apple ontwikkelde in de ‘downturn’ van 2001/2002 de iPod en werd daarbij binnen korte tijd marktleider in een segment waar het daarvoor niet eens actief was. Dit ging overigens grotendeels ten koste van Sony’s Walkman.

Een innovatief concept alleen is niet genoeg

Het belang van innovatie is duidelijk. Het innovatieve concept alleen is echter niet genoeg. Deze moet immers ook succesvol op de markt worden gebracht. En dit laatste mislukt nog (onnodig) vaak, zo blijkt uit de studie. De onderzoekers hebben voor het onderzoek 630 C-level executives uit verschillende industrieën gevraagd naar de innovatie in hun bedrijf en de redenen dat deze innovaties mislukken.  Het niet aansluiten bij de behoefte van de klant (34%) en een incorrecte prijsstelling (35%) zijn de meest voorkomende redenen. En dit opvallend aangezien juist dit zaken zijn die voor een groot deel te voorkomen zijn door goed te luisteren naar de wensen van de klant. Het gaat niet alleen om het innovatieve concept, maar ook of de klant zit te wachten op deze innovatie en er bereid is voor te betalen. Lees ook dit artikel voor meer over deze studie.

Belangrijkste redenen waarom innovaties falen

Belangrijkste redenen waarom innovaties falen

Accenture Innovation Awards 2010

Om Innovatieve concepten te ondersteunen en te helpen niet de bovengenoemde fouten te maken organiseert Accenture ook dit jaar de Innovation Awards.innovation awards

Hierbij kunnen innovatieve concepten uit de Media, Communicatie en High-tech industrie zich inschrijven en meedingen naar de ‘Blauwe tulp’. Naar aanleiding van het succes in deze  industrie worden dit jaar ook in de Financial Services industrie de Innovation Awards gelanceerd. Innovatieve concepten van eigen bodem krijgen hiermee de erkenning en ondersteuning die zij verdienen. Daarnaast verschaffen de Innovation Awards een uniek inzicht in de trends en ontwikkelingen omtrent innovatie.

Layar neemt de prijs in ontvangst, 2009

Layar neemt de prijs in ontvangst, 2009

Eerdere winnaars waren onder andere Layar, Hyves en Yunoo. Maar de innovation awards zijn meer dan een prijs alleen. Het biedt een podium voor innovatieve concepten om in contact te komen met investeerders, potentiële klanten en andere innovaties. Inschrijven kan tot 15 juli op innovation-awards.nl.

Het belang van innovatie is duidelijk. Het innovatieve concept alleen is echter niet genoeg. Deze moet immers ook succesvol op de markt worden gebracht. En dit laatste mislukt nog (onnodig) vaak zo blijkt uit de studie. De onderzoekers hebben voor het onderzoek 630 C-level executives uit verschillende industrieën gevraagd naar de innovatie in hun bedrijf en de redenen dat deze innovaties mislukken. Het niet aansluiten bij de behoefte van de klant (34%) en een incorrecte prijsstelling (35%) zijn de meest voorkomende redenen.

En dit opvallend aangezien juist dit zaken zijn die voor een groot deel te voorkomen zijn door goed te luisteren naar de wensen van de klant. Het gaat niet alleen om het innovatieve concept, maar ook of de klant zit te wachten op deze innovatie en er bereid is voor te betalen. Lees ook dit artikel voor meer over dez studie.