How to

Maak van 2011 het jaar van je nieuwsbrief

0

Ben je op zoek naar een concreet plannetje voor je online aanwezigheid voor het nieuwe jaar? Vernieuw dan je nieuwsbrief, het meest ondergewaardeerde medium online. Er zijn minstens 5 goede redenen om van 2011 het jaar van je nieuwsbrief te maken.

1. We hebben deadlines nodig, meer dan ooit

Een nieuwsbrief heeft een deadline. En jij dus ook. En hoewel je vanzelfsprekend de hele dag in contact bent met je klanten of lezers, we kennen allemaal de heilzame werking van een deadline. Tijd om je boodschap helder te hebben, je product af en het plaatje compleet. De nieuwsbrief is een prettige stok achter de deur. (Ook voor collega’s van wie jij afhankelijk bent voor een akkoord of een bijdrage op je site.)

2. Vast moment van contact

Juist in de 24-uurseconomie hebben mensen behoefte aan ijkpunten in hun week of dag. Of dat nu het #plop-moment is, een open coffee of een televisieprogramma. En een nieuwsbrief op een vast moment in je mailbak is een makkelijke momentmaker (en houd je daar dan aan, want een verschijningsmoment is een belofte aan je lezer die je niet moet willen breken). Hoe mooi is het niet als mensen op jouw boodschap zitten te wachten?

3. Externe communicatie = interne communicatie

Met je nieuwsbrief kun direct de interne organisatie op de hoogte brengen van waar het bedrijf mee bezig is – iets wat er nogal eens bij inschiet. Medewerkers kijken zelf toch ook te weinig op hun eigen website, maar lezen hun eigen nieuwsbrief wél. Gebruik dat. Je nieuwsbrief is bovendien dé mogelijkheid om de medewerkers content in handen te geven voor hun eigen persoonlijke externe communicatie. Zij kunnen in hun eigen netwerk de berichten verspreiden. Behoefte is er bij medewerkers aan leuke en zinnige content om te verspreiden. Geef ze dat in hun mailbox en ze zullen het met trots delen.

4. Redactie vormen is kennisdelen

Een nieuwsbrief maak je met een groep mensen die goede stukken leveren. De waarde van zo’n interne redactie gaat verder dan alleen het uitbrengen van de nieuwsbrief. Een redactie zorgt ervoor dat kennis sneller gedeeld wordt, is alert op interne verbindingen en kan trends buiten met de organisatie binnen verbinden. En wanneer je dan (indachtig punt 1) ook nog gedwongen wordt erover te schrijven, betekent dat ook dat je in je eigen organisatie kennis vastlegt en deelt – binnen en buiten de organisatie.

5. Brenginformatie

Een nieuwsbrief is brenginformatie en die zorgt voor aandacht én bezoek aan je site. Want wanneer ga jij zelf weer eens naar de website van LinkedIn? Precies, wanneer de update in je mailbak terecht komt.

Maak van 2011 een mooi nieuw nieuwsbriefjaar! (En lees dan ook nog even deze Zeven zonden van e-mailmarketing.)