Innovatie

Remember The Milk: meer dan een takenlijst [tooltip]

0

Er zijn verschillende takenlijstdiensten beschikbaar die je kunt gebruiken via je browser of een app op je mobiele telefoon. Een van die services springt er echter met kop en schouders bovenuit: Remember The Milk.

Meer dan een takenlijstje

Remember The Milk is, zoals de naam al zegt, een takenlijstdienst waarmee je bijvoorbeeld je boodschappen kunt onthouden. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Zo is Remember The Milk (RTM) bijvoorbeeld te gebruiken via je browser maar ook via een app voor iPad, iPhone, Android, Blackberry en Windows Mobile. Daarnaast heeft RTM ook nog een mobiele website (voor het geval je niet een van de voorgaande operating systems hebt), een Outlook plugin, een Gmail plugin en nog veel meer. Kijk hier voor het totaaloverzicht.

Functionaliteiten

Buiten het feit dat het natuurlijk ideaal is om je takenlijstje altijd bij je te hebben, ook offline, heeft RTM ook nog andere sterke punten die je wellicht weleens zouden kunnen overhalen. Zo kun je verschillende lijsten aanmaken waarin je je taken plaatst. Denk aan een lijst voor werkgerelateerde taken of persoonlijke taken. Daarnaast zijn er ook nog de volgende functies: geolocation van taken, gemailde taken, repeating tasks, reminders, iCal feeds voor je iCal agenda, gedeelde taken en eigenlijk teveel om op te noemen.

Smart lists & Keyboard shortcodes

Je kunt voor ieder project een aparte lijst aanmaken en ook hier is weer iets op gevonden: het toevoegen van een ‘tag’ aan een taak, waardoor taken met tags aan elkaar verbonden worden. Door middel van smart lists bouw je dus dynamische lijsten. Zelf heb ik een lijst genaamd ‘work’ en verschillende smart lists die door middel van tags daar weer items uithalen en bij elkaar zetten. Zo heb ik een smart list genaamd ‘follow-up’. Alle follow-up taken staan in mijn worklist, maar hebben dus als tag: Follow-up. Op deze manier hoef ik geen verschillende lijsten aan te maken om overzicht te houden en zijn alle lijsten volledig dynamisch. Lees meer informatie over smart lists.

Wil je zo weinig mogelijk je muis gebruiken, dan kan dat. RTM heeft alles toegankelijk gemaakt via keyboard shortcuts. Op deze manier kun je makkelijk, zonder je muis te hoeven gebruiken, taken toevoegen en toewijzen aan een lijst of een notitie toevoegen aan een bestaande taak etc. Lees hier alles over de keyboard shortcuts.

Bestanden toevoegen met Evernote

Het enige minpuntje aan RTM is dat je geen bestanden kunt uploaden en die kunt koppelen aan een taak. Hier heb ik gelukkig al een workaround voor gevonden, door gebruik te maken van Evernote. Evernote stelt je in staat om op een gestructureerde manier aantekeningen te maken en te archiveren. Dit kan een getypte tekst zijn, een bestand, maar ook een scan of een foto. In het URL-veld van je RTM taak vul je dan de URL van de Evernote-notitie in, zodat deze meteen wordt geopend in Evernote.

Aangezien de dienst gratis te gebruiken is, houdt niets je tegen het gewoon eens een tijdje uit te proberen. Er is ook een PRO-versie die je gratis 14 dagen kunt testen. Daarna kost het 25 dollar per jaar.

Ga naar Remember The Milk om deze tool uit te proberen. Als je zelf leuke tooltips hebt en daar over wilt schrijven, neem dan contact met ons op! Lees ook de andere artikelen in in deze serie.