How to

Verslaafd aan Instagram

0

Instagram, je weet wel, die fantastische iPhone app waarmee je foto’s kunt maken, vervolgens nog mooier maakt met een filter en dan post in de Instagram community. Wachten op likes, op comments, op de popular page, waarvan niemand weet hoe je er terecht komt. Ge-wel-dig!

Verslavend!

In april las je hier op Frankwatching het artikel ‘Foto-sharing startup Instagram en de kansen voor bedrijven’. Mijn verhaal gaat meer in op het gebruik IRL en de apps en API’s. Het koste me 6 weken om dit artikel te schrijven. Ik wil zoveel vertellen over Instagram en kreeg er geen letter over op papier. Hoe Instagram een onderdeel van je leven wordt. Hoe verslavend het is, net als veel andere communities trouwens. Maar ook hoe je kunt twijfelen over de aanpak: post ik alleen mooie foto’s, of post ik gewoon alles wat ik meemaak: mooi of niet mooi, it’s my life. Of: kies ik een thema, een bepaalde vaste filter of post ik alleen street art foto’s.

Regenboog, Vergootglas, autowassen

Vergrootglas 19 likes, Regenboog 23 likes en Carwash 17 likes

Instagram infographic

Heb je ook die ongelofelijke infographic van Instagram voorbij zien komen? Er zijn meer dan acht miljoen geregistreerde gebruikers in nog geen jaar tijd en er worden tien foto’s per seconde geüpload. De voornaamste redenen om Instagram te gebruiken zijn ‘laten zien wie en waar je bent’, maar het wordt ook veel ‘gebruikt’ ter ontspanning.

Infographic Instagram

Dit is een detail, klik op de afbeelding voor de volledige infographic.

Apps en API’s

En dan de duizenden apps en API’s die er inmiddels zijn. Webstagram en Flipboard en Festigram om foto’s van festivals te bekijken. Om je foto’s niet via de app maar op de computer te kunnen checken heb je Inkstagram, Statigram en Webstagram, want het maken is leuk met je mobiel, maar foto’s bekijken wil je toch groter. Bij Statigram heb je ook nog wat statistieken erbij. Wat je beste foto’s zijn bijvoorbeeld, zoals mijn eigen top drie bovenaan. Dingen die je niet makkelijk uit de app zelf haalt. Een coole screensaver op je Mac is Screenstagram. In Flipboard op je iPad kun je de foto’s mobiel en toch lekker groot bekijken en liken. En Tweegram: da’s gewoon twitteren op Instagram.  Hier op Mashable vind je nog eens 13 leuke Instagram Apps.

Instawalk

Maar IRL zijn er ook Instagram spin-offs zoals de Instawalk. Instagrammers ontmoeten elkaar op een bepaalde plek in een bepaalde stad en lopen samen een route waarbij iedereen foto’s maakt. Na afloop gaat men in een kroeg gezellig samen foto’s bewerken en dan posten. Hallo? Is hier geen sponsor voor te vinden? De kroeg in kwestie bijvoorbeeld? De gemeente?

Hashtags

Los gaan op hashtags kan ook. Ik wel in ieder geval. Veel hashtags plaatsen bij een foto geeft een boost  aan het aantal views. Wat te denken van #lookoftheday of #fashiondiaries of gewoon #lamp?

Als je inspiratie zoekt voor kleding, producten of meubels: je vindt er alle variaties en kunt meteen de eigenaar vragen welk merk en waar te koop. En dat kunnen merken zelf natuurlijk ook. Zoals Burberry en Urban Outfitters dat al doen.

Dan blijft er uiteindelijk nog 1 grote vraag over: ‘How do I make it to the popular page?’ Weet jij het?