Infographic, How to

Heeft jouw bedrijf een Twitter-account nodig?

0

Heb jij de nieuwe Twitter al? Dat was de grote vraag toen Twitter afgelopen donderdag begon met het uitrollen van de compleet vernieuwde homepage. Het lijkt ondenkbaar dat Facebook of Google+ het kunstje van Twitter, om binnen het jaar de homepage een volledige redesign te geven, gaan nadoen. Echter, met de nieuwe functies begeeft Twitter zich direct op het speelterrein van Facebook en Google+.
De vernieuwing van Twitter heeft tot gevolg dat profielen meer lijken op die van Facebook en Google+. De gebruikersinformatie – zoals favorieten, lijsten en foto’s – is verplaatst naar de linkerkant van de pagina. Dit zorgt ervoor dat je profiel en interesses direct onder de aandacht worden gebracht. In het artikel Twitter compleet vernieuwd: nieuw design, profiel & #discover lees je de belangrijkste veranderingen.

Nieuw: ‘Brand Page’

De meeste merken zijn zowel aanwezig op Facebook als op Twitter. Tot afgelopen donderdag was een merkpagina op Twitter de aangewezen plek om inhoudelijke content te zenden naar volgers en voor de klantenservice om te reageren op vragen. Het was niet een bestemming op zich en bovendien was er geen onderscheid tussen merken en normale gebruikersaccounts.

Met de introductie van de “Brand Page” geeft Twitter merken de mogelijkheid om de beste content onder de aandacht te brengen. Met de nieuwe pagina’s kunnen marketeers de headers aanpassen om op die manier hun logo’s en slogans meer onder de aandacht te brengen. Ze kunnen er ook voor kiezen om een tweet aan de top van hun pagina te laten staan. Deze tweet kan automatisch uitgebreid worden – zelfs als bezoekers er niet op klikken – om een foto of video te tonen.

Onderstaande infographic geeft je antwoord op de vraag of je er goed aan doet om aanwezig te zijn op Twitter. Zit jij of jouw bedrijf op het goede spoor?

De infographic is gemaakt door Flowtown.