Video, Strategie

Social media voor bedrijven: Hoe zet je online contacten om in klanten?

0

Vrienden op Facebook, volgers op Twitter, en cirkels op Google+: we hebben allemaal contacten online. Maar hoe zet je deze virtuele contacten om in business? Hoe maak je trouwe klanten van de personen in je social media-netwerken? In deze video spreek ik met Mike Muhney, een bekende Amerikaanse software developer en entrepreneur, over het starten en onderhouden van online relaties. Mike is gespecialiseerd in ‘relationship management’ – iets wat volgens hem heel natuurlijk hoort te zijn, maar het vaak niet is. Hij geeft inzicht in de belangrijkste elementen van relaties, en tips om je social media-contacten om te zetten in business.

Mike zegt dat het vooral belangrijk is om het verschil te erkennen tussen social media en business contacten. Social media noemt Mike ‘me-media’, waarbij het vooral om het ego van de gebruiker zelf gaat. Business contacten noemt Mike ‘you-media’, waarbij het behoort te gaan om de klant zelf. Hoe je social media toch kunt gebruiken om trouwe gebruikers te maken van jouw product of service, leer je in deze video:

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Abonneer je op Webwatching

Wil je Webwatching elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook abonneren op de podcast van Webwatching via iTunes:

Je kunt de podcast dan via iTunes bekijken of vanuit iTunes automatisch met je mobile device laten synchroniseren.