Google+ vernieuwt layout voor gebruikers & pagina’s

0

Google kondigde zojuist op haar officiële blog een aantal vernieuwingen rondom Google+ aan. Vanaf vandaag rolt de zoekgigant onder andere een vernieuwd profiel uit, maar ook grotere, mooiere foto’s en video’s, een zelf in te richten en aan te passen navigatie & de nieuwe Explore en Hangouts pagina’s.

Vernieuwde profielen voor gebruikers & pagina’s

Het profiel ziet er in het nieuwe design heel anders uit. In het huidige (of oude) design, kun je naast een profielfoto (links), daarnaast vijf foto’s selecteren. Het nieuwe profiel heeft een grotere profielfoto, die niet meer links, maar rechts staat. Daarnaast kun je kiezen voor een cover photo, vergelijkbaar met de cover photo die we van de Facebook Timeline kennen, weergegeven als een grote foto of als vijf kleinere fotootjes. Onder de profielfoto staat wat belangrijke informatie over de persoon in kwestie, zoals werk, school & locatie. Hieronder zie je een voorbeeld van het nieuwe profiel.

Deze veranderingen gelden overigens niet alleen voor profielen, maar ook voor Google+ pages. Als pagina-eigenaar kun je dus al gaan nadenken over een mogelijke cover photo.

Ervaring van beelden & vernieuwde stream

Op haar blog geeft Google aan te dromen van een ervaring die gebruik(sgemak) en schoonheid fuseert. Daarom heeft de zoekgigant besloten de ‘ervaring van beeldmateriaal’ (foto’s en video’s) te verbeteren. Foto’s en video’s zullen er in het nieuwe design veel groter uitzien. De updates in je stream krijgen daarnaast een ander design (in de vorm van zogenaamde ‘conversation cards’), zodat je ze makkelijker van elkaar kunt onderscheiden en daardoor makkelijker kunt scannen. In de afbeelding hieronder zie je ook dat de trending topics prominenter getoond worden naast je stream. Tot slot komt Google ook met een zogenaamde ‘activity drawer’, die je inzicht geeft in de community rondom de content die je deelt.

Navigatie: zelf sorteren & kiezen

Een van de meest opvallende nieuwe features is de navigatie, die vanaf nu niet meer bovenin, maar in een lint aan de linkerkant te vinden zal zijn. Je kunt zelf bepalen waar welke navigatie-items (die apps worden genoemd) te vinden zijn in de linkerbalk, door ze simpelweg te verslepen. Je kunt daarnaast met je muis boven een bepaalde app gaan hangen om bepaalde snelle acties te kunnen uitvoeren en tot slot naar keuze apps tonen of verbergen. Zie voor meer informatie onderstaande video.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Explore & Hangouts

De twee laatste nieuwtjes die Google noemt in de blog zijn de nieuwe Explore & Hangouts pages. De Explore page is vergelijkbaar met de ‘#Discover’-pagina op Twitter. Explore toont welke onderwerpen interessant en trending zijn binnen je netwerk. Google start vandaag daarnaast met een speciale Hangouts landingspagina. Met Google+ Hangouts kun je videochatten met verschillende mensen tegelijk. Op de nieuwe pagina vind je een up-to-date lijst van je laatste uitnodigingen, heb je snel toegang tot alle publieke of ‘on air’ hangouts (waarvan een stream wordt uitgezonden via YouTube) en vind je een ‘billboard’ met de top Hangouts, tips en meer.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

In bovenstaande video zie je alle nieuwe functionaliteiten nog even kort op een rij. De komende paar dagen wordt het nieuwe design uitgerold voor alle 170 miljoen gebruikers. Zelf heb ik het helaas nog niet kunnen uitproberen. Wat vind jij van het nieuwe design en de veranderingen? Heb je het al kunnen uitproberen? Dan ben ik heel benieuwd naar je ervaringen!

Frankwatching heeft natuurlijk ook een Google+ pagina. Ben jij actief op Google+? Voeg +Frankwatching dan toe aan je circles!