Infographic, Inspiratie, Verdieping

Londen 2012: Socialympics [infographic]

0

De Olympische Spelen 2012 naderen het einde. Voordat ze begonnen werden ze al ‘Socialympics’ genoemd. Het zijn namelijk de eerste Spelen die niet alleen via radio en televisie worden gevolgd. Ook social media zijn voor veel sportliefhebbers belangrijke kanalen om op de hoogte te blijven van de prestaties van hun helden. Een overzicht van het social mediagebruik tijdens deze Socialympics vind je vandaag in de serie Infographic Day.

Stijging in gebruik

Tijdens de Spelen in China stonden social media nog in de kinderschoenen. Twitter had in 2008 slechts 6 miljoen leden, nu staat de teller op 140 miljoen. Facebook groeide de afgelopen vier jaar van 100 miljoen naar 845 miljoen gebruikers. En op YouTube wordt tijdens deze Spelen elke minuut 72 uur aan videocontent geplaatst (in 2008 was dit slechts 10 uur). Maar ook de weken voor de Spelen werd op social media veel gesproken over het evenement. In de periode 1 tot 25 juli werden bijna 7 miljoen berichten over de Socialympics online geplaatst. Op Twitter verscheen met 88 procent de meeste berichten.

Facebook het populairst

Van de fans geeft 87 procent aan van plan te zijn Olympisch nieuws op social media te delen. 71 procent zegt van plan te zijn om social media regelmatig te gebruiken. Facebook is met 77 procent het populairste kanaal, gevolgd door Twitter (31 procent), YouTube (28 procent), Google Plus (20 procent) en Pinterest (6 procent). De Olympiërs kunnen rekenen op veel volgers. De top 10 van populaire atleten wordt aangevoerd door de Amerikanen Lebron James (17,4 miljoen fans) en Kobe Bryant (13,6 miljoen fans).

Wil je alle cijfers omtrent het gebruik van social media tijdens de Olympische Spelen bekijken? Scrol dan snel naar beneden om de infographic van SEO.com te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.