Infographic

10 interessante social mediafeiten [infographic]

0

Het gebruik van social media neemt steeds meer toe. Zo bereikte Facebook vorige week de grens van 1 miljard gebruikers en steeds meer mensen maken een account aan op Pinterest. Vandaag in de serie Infographic Day een aantal interessante feiten over social media op een rij.

Website Arrae heeft in de onderstaande infographic 10 interessante feiten en cijfers over het gebruik van social media verzameld. De informatie is afkomstig van Socialnomics.com. Uit de cijfers blijkt dat Twitter meer nieuwe registraties krijgt dan Facebook. De helft van de gebruikersdatabase van Twitter is dit jaar voor het eerst lid geworden van de website, in tegenstelling tot 19 procent van de Facebook-leden.

Facebook blijkt voor veel gebruikers verslavend te zijn. Een kwart van hen checkt hun account meer dan vijf keer per dag. Ruim de helft van de leden gebruikt hiervoor de mobiele telefoon. De snelstgroeiende leeftijdsgroep die gebruikmaakt van social media zijn niet jongeren, maar de categorie ’45- tot 54-jarigen’. Ruim de helft van de Amerikanen binnen deze groep heeft een profiel op een sociaal netwerk.

Wil je alle feiten en cijfers over social media lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.