Video, How to

Bereik je doelgroep: hoe plan je Facebook-berichten gericht in?

0

Het bijhouden van een Facebook-pagina vergt veel tijd en creativiteit. Gelukkig heeft Facebook een aantal handige tools om tijd en moeite te besparen. In deze screen cast laat ik zien hoe je Facebook-berichten kunt inplannen op tijd, locatie of taal. Zo kun je handig vooruit plannen, heel gericht je doelgroep bereiken, en zelfs berichten ‘in het verleden’ op je timeline plaatsen.

Accepteer cookies

Tip 1: plan je berichten in voor een later tijdstip

Een handige manier om vooruit te plannen: plan je berichten van tevoren in! Kijk linksonder je berichtje, je ziet hier een klokje staan. Klik erop, en je kunt de tijd en datum instellen dat de post gepubliceerd wordt. Je zou zo dus een aantal berichten vooruit kunnen werken. Je kunt ook een datum in het verleden invoeren, dan wordt het bericht op die datum op de tijdlijn geplaatst. Stel, je had eerder dit jaar een leuke borrel met collega’s en je vindt net de foto’s weer op je thumbdrive, dan kun je die alsnog plaatsen, en ook op de juiste tijd in de timeline.

Tips

Let nog wel even hier op:

  • Plaatsen in het verleden kan alleen op datum
  • Plaatsen in de toekomst kan op datum en tijd (tot op 10 minuten precies).

Tip 2: kies je taal

Dit is vooral een handige tip als je een internationaal publiek hebt. Ik heb bijvoorbeeld te maken met Nederlandse en Amerikaanse klanten, omdat ik in Amerika woon, en gebruik deze optie dan ook regelmatig. Klik bij je Facebook-bericht op de knop ‘openbaar’ – je zult hier zien dat je de taal kunt weergeven. Als ik een video-bericht heb van Frankwatching, bijvoorbeeld, dan stel ik hier in dat het zichtbaar is voor alle mensen die Nederlands spreken.

Tip 3: kies je locatie

Je kunt ook heel gericht bepaalde locaties bereiken met je Facebook-berichten. Stel, je wilt mensen bereiken die in Nederland of België wonen en die daarnaast ook Nederlands spreken (dus eigenlijk de Frans-sprekende Belgen vermijden), dan kun je dat hier goed instellen. Ga simpelweg naar de knop ‘openbaar’ bij je Facebook-bericht, en kijk bij locatie.
Je kunt hier landen en zelfs steden instellen die je met je Facebook-bericht wilt bereiken.
Handig als je heel gericht je bericht wilt targeten.

Tot volgende week!

Vond je deze tips nuttig? Of heb je er wellicht nog vragen over? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!