Video, How to

Vernieuwde Facebook-nieuwsfeed: 3 tips voor paginabeheerders

0

De nieuwe Facebook-nieuwsfeed wordt langzaam maar zeker uitgerold in Nederland. In deze overgangsfase is het, vooral als paginabeheerder, belangrijk om te weten wat er komen gaat en hoe je je kunt voorbereiden op de veranderingen.  In deze video praat ik met Facebook-expert Marcel van der Heijden. Hij geeft drie praktische tips voor Facebook paginabeheerders!

Tip 1: Publiceer meer visuele content

Marcel zegt dat met de nieuwe nieuwsfeed, Facebook-content veel visueler gaat worden. Foto’s zijn groter en rijker geworden, de informatie die bij de foto staat is uitgebreider, en de tekst valt nu over de foto heen. Hou hier dus rekening mee. In de video laat Marcel zien wat er fout gaat als je bijvoorbeeld  een logo bovenin je plaatje gebruikt.

Tip 2: Ontwikkel content op maat

Zorg ervoor dat een foto van voldoende formaat is zodat hij optimaal wordt weergegeven in de Facebook-nieuwsfeed. Gebruik korte teksten bij de foto’s. Marcel zegt dat verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat hoe langer een tekst bij een foto is, hoe minder effectief de boodschap wordt.

Tip 3: Integreer Facebook- & Pinterest-strategie

Pinterest wordt vaak beschreven als een visuele Facebook-versie. Op Pinterest worden afbeeldingen heel veel gedeeld. Mensen gaan actief op zoek naar afbeeldingen zodat ze gedeeld kunnen worden. Marcel zegt dat je als paginabeheerder daar je voordeel mee kunt doen, door Facebook en Pinterest in lijn met elkaar te brengen.

Meer weten over de vernieuwde Facebook-nieuwsfeed? Lees dan Marcels uitgebreide artikel hierover.

Tot volgende week!

Vond je deze tips nuttig? Of heb je er wellicht nog vragen over? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!