Infographic

Social media-gebruik in 2013: de stand van zaken [infographic]

0

Social media spelen een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. We kunnen niet meer zonder en sommige gebruikers lijken al hun tijd te steken in het volgen en delen van content. Welke sociale netwerken zijn momenteel populair? En wie deelt wat online? Vandaag in de serie Infographic Day een update van cijfers over het gebruik van social media.

Facebook (nog steeds) op 1…

Weblog WebHostingBuzz verzamelde cijfers over het gebruik van social media over de eerste periode van 2013. Daaruit blijkt dat 8 platformen populair zijn: Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google Plus, YouTube, Tumblr en Instagram. Facebook staat nog steeds op de eerste plaats met maandelijks 1 miljard actieve gebruikers. Dit aantal is even groot als de wereldwijde populatie in het jaar 1804. De gebruikers zijn actief op het platform: dagelijks plaatsen zij 800 miljoen statusupdates, delen ze ruim 219 miljard foto’s en geven ze 3,2 miljard likes en reacties.

…Google Plus en Twitter volgen

Het populairste sociale netwerk van dit moment wordt gevolgd door Google Plus. Het sociale platform van Google telt ruim 500 miljoen leden. Al is natuurlijk de vraag hoe actief deze gebruikers zijn, omdat je automatisch een Google Plus-account krijgt bij het aanmaken van een account voor één van de andere diensten van de zoekmachinegigant. De bekende +1-button wordt dagelijks 5 miljard keer gebruikt. De derde plaats wordt ingenomen door microblogsite Twitter. Dit platform telt meer dan 200 miljoen actieve gebruikers die dagelijks 250 miljoen tweets delen. Ruim de helft van de Twitteraars bezoekt de site via hun smartphone.

Visuele content populair

In de top 8 staan 4 sociale netwerken met een visueel karakter. De video’s op YouTube zijn populair om te delen op andere platformen; op Facebook wordt dagelijks voor 500 jaar aan YouTube-filmpjes bekeken en elke minuut worden er 700 video’s op Twitter gedeeld. Instagram is populair om foto’s te delen. Meer dan 40 miljoen foto’s worden elke dag via de app online gedeeld. Sinds het begin van Instagram zijn bijna 4 miljard foto’s geplaatst op het platform. Ook Pinterest maakt zijn opmars. Op het visuele netwerk delen meer dan 11 miljoen gebruikers hun foto’s op hun prikborden. Ruim 80 procent van de gebruikers is vrouw.

Wil jij alle cijfers omtrent het gebruik van social media in 2013 lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Social mediagebruik in 2013 - de stand van zaken [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.