Infographic, How to

Hashtag-etiquette: de do’s en don’ts [infographic]

0

Je hebt het bekende teken vast vaak online voorbij zien komen: de hashtag (#). Gebruikers van social media zetten het ‘hekje’ in om trefwoorden in berichten te markeren en zo een viraal effect op gang te brengen. Maar hoe pas je hashtags effectief toe? Het antwoord op deze vraag lees je vandaag in de serie Infographic Day.

Het belang van hashtags

De onderstaande infographic is ontwikkeld door Gremln. Zij hebben een ‘hashtag-etiquette’ opgesteld over het juist gebruiken van het bekende teken. Want online wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de hashtag. Twitter is er mee begonnen en inmiddels zijn veel sociale netwerken, waaronder Google Plus, LinkedIn, Pinterest en onlangs Facebook, overstag. Gebruikers van social media zetten hashtags niet zomaar in. Iedere dag plaatsen ze 2,5 miljard Facebookposts, 400 miljoen tweets en 45 miljoen foto’s op Instagram. Het is dus van belang om jouw boodschap vindbaar te maken. Hashtags kunnen je daarbij helpen.

Tips

Met hastags kun je het online bereik vergroten rondom jouw discussie of evenement. Op deze manier zet je het teken strategisch in en vergroot je het gebruik ervan onder je doelgroep. De belangrijkste regel is dat je de hashtag met mate gebruikt. Plaats dus niet voor ieder woord een hekje, maar kijk welk trefwoord in jouw bericht van belang is. Daarnaast is het belangrijk dat je hashtag kort en duidelijk is, zodat mensen begrijpen waar deze voor staat. Je kunt daardoor makkelijk communiceren naar je volgers. Let daarbij op dat de spelling correct is. Dus #socialmedia in plaats van #socialmieda.

Dit zijn slechts een aantal tips waar je mee aan de slag kunt. Wil je meer adviezen over het effectief inzetten van hashtags? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hashtag etiquette- de do's en don'ts [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.