Trends

#Sharkeisha: nieuwe internethype om de verkeerde redenen

0

Gisteravond was de hashtag #sharkeisha trending topic in de Verenigde Staten. Het filmpje waarin een brildragend meisje genaamd Shay onverwachts wordt neergehoekt door het meisje Sharkeisha, ging na publicatie op Instagram vrij snel viraal.

Internetmeme

Het bewuste filmpje is inmiddels offline gehaald, maar uiteraard vergeet het internet niets. Het filmpje kan via de website WorldStarHipHop.com nog steeds bekeken worden. Het internet is omtrent deze actie verdeeld. Veel mensen laten direct hun afschuw blijken, de naam Sharkeisha schreeuwt echter om een internetmeme. En dat is precies wat er sindsdien is gebeurd. De lulz neemt het over. De grappen en grollen zijn niet uit de lucht gegrepen.

Recentelijk was de ultraslechte film Sharknado, een film waarin haaien dankzij een tornado dood en verderf konden zaaien, al hypend op het interweb. Uiteraard leende ook de bijbehorende filmposter zich er uitstekend voor om geshopt te worden.

sharknado

De naam wordt inmiddels als volgt uitgelegd: “Sharkeisha: (Shar-kee-shuh) verb. 1. To punch the soul from another being’s body.” Ook het uiterst expressieve gezicht van komediant Kevin Hart wordt veelvuldig ingezet. Deze Vine is misschien nog wel de meest ‘grappige’.

Tussen aanhalingstekens, want uiteraard is er niets grappigs aan de video waarin het meisje Shay wordt neergemaaid. Steeds vaker verheerlijkt het internet echter geweld. Het meest recente voorbeeld hiervan is het spelletje Knockout, in een vorig artikel waarschuwde ik al voor een wereldwijde epidemie van haat zaaien op internet. Het is de zwarte kant van sociale media.

Gelukkig is er ook nog zoiets als gerechtigheid, de crowd heeft er inmiddels voor gezorgd dat de identiteit van Sharkeisha is achterhaald. Ze schijnt inmiddels achter de tralies te zitten, getuige deze mugshot.

Accepteer cookies