Content

Social media voor B2B: do or don’t? [infographic]

0

Sommige B2B-ondernemers twijfelen over het wel of niet inzetten van social media voor hun onderneming. Past het bij mijn bedrijf? Zit mijn doelgroep erop te wachten? En hoe zorg ik voor onderscheid ten opzichte van mijn concurrenten? Kortom, passen sociale platformen als Twitter en Facebook bij ‘serieuze’ bedrijven? Het antwoord lees je vandaag in de serie Infographic Day.

B2B goes social

De maker van de onderstaande infographic (Spotlight Communications) helpt het fabeltje dat social media niet zijn weggelegd voor B2B-organisaties de wereld uit. Want ook voor B2B-doeleinden kunnen sociale platformen als een effectief communicatie- en/of marketingmiddel dienen. De visualisatie laat zien dat een groot deel van de B2B-organisaties de sociale weg gevonden heeft: het merendeel is actief op één of meerdere platformen. Zo plaatst 85 procent van de organisaties berichten op Twitter en 77 procent video’s op YouTube. Maar ook de platformen LinkedIn (82 procent) en Facebook (71 procent) zet een groot deel van de respondenten in als marketingmiddel.

Merkbekenheid

Het merendeel van de B2B-ondernemers zet bovengenoemde kanalen in om de merkbekendheid te vergroten. Maar ook om vertrouwen te kweken bij de doelgroep(en). Voor 85 procent levert de inspanningen business exposure op. Maar ook meer verkeer naar hun site en een betere marktpositie. Niet alleen kweekt de onderneming vertrouwen bij de doelgroep, ook relaties met medewerkers worden verbeterd. Zo geeft 82 procent van de medewerkers aan meer vertrouwen in de organisatie te hebben als directie/management communiceert via social media. Social media voor B2B? Het kan dus zeker!

Wil je meer lezen over de rol van social media bij B2B-organisaties? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Social media voor B2B- do or don’t [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. Foto intro met dank aan Fotolia.