Infographic, Onderzoek

Social media bij het MKB: liken & bloggen populair [infographic]

0

Tweeten, liken en pinnen is niet alleen weggelegd voor grote merken of organisaties. Ook voor de kleine ondernemer bieden social media mogelijkheden. Sommige ondernemers zijn afhankelijk van deze gratis toepassingen, doordat budgeten voor (media)campagnes ontbreken. Vandaag bekijken we in de serie Infographic Day de rol die social media spelen voor de kleine ondernemer.

Ruim de helft is minder dan zes uur per week aanwezig

Onderstaande infographic is ontwikkeld door Vertical Response. Zij hebben onderzoek verricht onder 400 ondernemers, waarvan ruim 90 procent maximaal 100 medewerkers in dienst hebben. Daaruit blijkt dat het merendeel van de ondernemers in het MKB gebruikmaakt van Facebook. Daarna volgen Twitter (67 procent), LinkedIn (44,6 procent), Pinterest (34,8 procent) en Google+ (30,6 procent). Op deze platformen is ruim de helft van de respondenten minder dan zes uur per week aanwezig. Niet alleen sociale netwerken spelen een belangrijke rol voor ondernemers in het MKB. Zo beschikt de helft van de respondenten over een corporate blog.

Social media-tools

De ondervraagde ondernemer geeft aan efficiënt zijn budget te gebruiken voor social mediamarketing. In vergelijking met 2012 gaf het merendeel evenveel uit aan social media-marketing. Om hun social media-activiteiten te beheren, maakt 55,9 procent van de ondernemers gebruik van een social media-managementtool, zoals Hootsuite of Tweetdeck. Een groep van 39,5 procent kiest een betaalde variant.

Wil je meer weten over de rol van social media voor de kleine ondernemer? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Social media binnen het MKB - liken en bloggen populair [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.