Infographic, How to

Content voor social media: tips & tricks [infographic]

0

Afgelopen zomer schreef ik een artikel naar aanleiding van een infographic van Mycleveragency. Met hun tips en tricks ging je aan de slag met het creëren van de ‘perfecte’ berichten voor Facebook, Twitter, Pinterest en Google Plus. Wellicht dat je inspanningen beloond worden en effectieve posts maakt. Maar misschien dat jij ook voor andere platformen adviezen wil krijgen. Dat is mogelijk!

Nog (veel) meer tips

Want de makers van de eerdere infographic hebben een vervolg gepubliceerd. Met deze verzamelde tips en tricks kun je aan de slag om berichten op andere platformen te optimaliseren. Denk aan je weblog, YouTube en Instagram. Daarnaast hebben ze de platformen die in de eerste versie aan bod kwamen wederom opgenomen in deze nieuwe infographic. Het resultaat is een uitgebreide infographic met handige adviezen op een rij.

Blogpost

Houd je een weblog bij? Of ben je actief als gastblogger? Je weet dan als geen ander hoe je zorgt voor een goed en leesbaar artikel. Daarbij zijn verschillende elementen van belang. Denk bijvoorbeeld aan de titel waarmee je lezers wil aantrekken om jouw stuk te lezen. Maar ook de eerste paragraaf is van belang. Want waarom zou iemand verder lezen als de inleiding daarvoor niet uitnodigend is?

Het schrijven en publiceren is één ding. Je wilt natuurlijk dat jouw verhaal, jouw boodschap, onder de aandacht komt van zoveel mogelijk mensen. Zorg dat je blog beschikt over social media-buttons waarmee lezers jouw artikel kunnen delen met hun netwerk.

YouTube

Het maken en publiceren van video’s is populair en wordt steeds populairder. Met de handige tips uit de infographic kun je hier nog meer uithalen. Het begint al bij het publiceren van video’s. Geef de bestanden een titel mee in plaats van een reeks van letters en cijfers die een programma automatisch meegeeft. Zo maak je jouw filmpje vindbaar. Denk ook aan de beschrijving en gebruik hashtags. Door gebruik te maken van zogenoemde keywords zorg je dat jouw video verschijnt in zoekresultaten.

Wil je alle tips en tricks lezen over het ontwikkelen van ‘perfecte’ social mediaberichten? Scrol dan naar beneden om de (hele lange) infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Verbeter je social mediaberichten - handige tips en tricks op een rij [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. Foto intro met dank aan Fotolia.