Innovatie

10 onmisbare apps voor zakelijke gebruikers

0

Dat mobiele apps een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven staat vast. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen steeds vaker apps gebruiken in plaats van de mobiele browser. Het toenemende appgebruik is voor een aantal sectoren heel relevant. Het bedrijfsleven is daar één van. In dit artikel licht ik 10 apps uit die onmisbaar zijn voor de zakelijke gebruiker.

Deze apps hebben invloed op zowel de individuele zakelijke gebruiker als op het bedrijfsleven in het algemeen. Dit verdeel ik onder in vijf categorieën:

  1. Communicatie
  2. Productiviteit
  3. Kalender of to-do
  4. Financiën
  5. Documenten

Per categorie geef ik twee voorbeelden van apps die een toegevoegde waarde hebben voor jou als zakelijke gebruiker.

Communicatie

Yammer is een intern sociaal netwerk. Als werknemer kun je je registreren met je zakelijke emailadres. Vervolgens kun je gemakkelijk berichten sturen, foto’s plaatsen en gezamenlijk aan documenten werken. Door deze manier van communiceren wordt de onderlinge betrokkenheid tussen jou en je collega’s verhoogd.
Voor Android & iOS. Gratis

Accepteer cookies

Ook op gebied van externe communicatie zijn er veel nuttige applicaties. Eén daarvan is de iOS-app CardMunch. Deze applicatie, door LinkedIn gekocht, maakt het mogelijk om je visitekaartje digitaal te scannen en toe te voegen aan je contacten. Als je een foto maakt van het visitekaartje, voegt de app je gegevens automatisch toe aan je adresboek. Bovendien vult LinkedIn deze gegevens aan met bestaande LinkedIn-gegevens. Zo heb je direct een compleet profiel van je nieuwe contact en hoef je niet bang te zijn een visitekaartje kwijt te raken.
Voor iOS. Gratis

Productiviteit

Audiomemos_1De app Audio Memos tovert je smartphone om in een spraakrecorder. Ideaal als je bijvoorbeeld een meeting op wilt nemen, of voice-recordings wilt inspreken. Vervolgens kan je deze audio-opnames doormailen of uploaden in Dropbox. De interface zorgt ervoor dat de app heel gebruiksvriendelijk is.
Voor Android & iOS. €0,89

Met de app Lowdown is het makkelijk om een afspraak of vergadering voor te bereiden. Deze app helpt je namelijk bij de belangrijke momenten in de voorbereiding. Het verzamelt relevante informatie uit je telefoon (onder andere je agenda) om te kijken wat voor type afspraak je hebt en met wie. Aan de hand van deze informatie verzamelt de applicatie gegevens (op basis van LinkedIn) van de betreffende personen en het bedrijf. Zo heb je snel, zonder er tijd aan te besteden, de juiste achtergrondinformatie voor je neus.

Op basis van de locatie die bij je afspraak staat, geeft de app ook advies over hoe laat je het beste kan vertrekken om op tijd te komen. Om het helemaal af te maken wordt de route via Google Maps alvast voor je uitgestippeld.
Voor iOS. Gratis

Kalender of to-do

De agenda-app Fantastical maakt het mogelijk om via spraak je afspraken in te plannen. Door slechts een zin uit te spreken maakt de app je afspraak aan in de agenda. Ook kun je je agenda koppelen aan je iCloud-kalender of Google Calendar. Je kunt kiezen tussen een nieuw agenda-item of een nieuwe to-do. Daar komt de overzichtelijke weergave nog bij. Dit zorgt ervoor dat deze app sneller, completer en overzichtelijker is dan andere agenda-apps. Ik merk dat spraak steeds belangrijker wordt bij apps. Een mooi voorbeeld!
Voor iOS. €9,99

Accepteer cookies

Asana is een gratis project management-platform. Met de app kun je projecten (maximaal 30 gebruikers per project) beheren en taken toewijzen. De app kent geen ingewikkelde functies, waardoor heel duidelijk is wat de status van het project is, welke deadlines gehaald moeten worden en door wie. Je kunt een Dropbox-account koppelen, waardoor je bestanden uit Dropbox kan delen met andere gebruikers. Deze applicatie zorgt voor veel efficiëntie binnen een projectteam.
Voor Android & iOS. Gratis

Financiën

Afbeelding ExpensifyExpensify is een complete en nuttige app om je onkostendeclaratie te regelen. Je kan via de smartscan-functie een bonnetje inlezen. Vervolgens worden deze gegevens direct verwerkt. Ook kan je je reisvergoeding declareren door de route in te voeren via Google Maps. De mogelijkheden gaan nog verder, doordat je ook rapportages van de onkosten kunt maken. Van deze rapportages maakt de app vervolgens een factuur, die je kunt verzenden via e-mail of als pdf kunt opslaan.
Voor Android & iOS. Gratis

De app ZZP Admin is voor een groot deel vergelijkbaar met Expensify. Deze Nederlandse app is (vooralsnog) alleen beschikbaar voor iOS. Ook met deze app kan je gegevens invoeren en facturen aanmaken. Verder bevat de app een timer voor urenregistratie, een gps-functie (om kilometers bij te houden), een scanfunctie voor bonnetjes en een optie voor een conceptfactuur.
Voor iOS. €3,99

Documenten

Geniusscan_1Met de Genius Scan-app kun je brieven, bonnetjes of een interessant krantenartikel digitaliseren, door een foto er van te maken. De app zet de foto vervolgens direct om in pdf-formaat. Als je wilt, kun je het bestand doorsturen naar je mail of plaatsen in Google Drive, Dropbox of Evernote. Je hoeft dus niet meer in paniek te raken als je geen kopieermachine kunt vinden. De belangrijkste documenten die je nodig hebt kun je meteen digitaliseren.
Voor Android & iOS. Gratis

HP heeft al enkele jaren een aantal printers die uitgerust zijn met de ePrint-dienst. Met deze toepassing is het mogelijk om (als je de bijbehorende app hebt geïnstalleerd) vanaf je telefoon te printen. Het grote voordeel is dat dit niet alleen kan naar je printer thuis, maar naar printers op publieke locaties.
Voor Android & iOS. Gratis

Bovenstaande voorbeelden maken duidelijk dat applicaties ook voor het bedrijfsleven een toegevoegde waarde vormt. Efficiënter en sneller werken, betere communicatie en kostenbesparingen zijn slechts een aantal voordelen dat deze apps met zich meebrengen.

Mis jij nog apps in dit rijtje? Laat het weten in een reactie hieronder!

Foto intro met dank aan Fotolia.