Infographic

Profiel van de contentmarketeer: een allrounder of specialist? [infographic]

0

Contentmarketing. Een begrip dat steeds meer voeten aan de grond krijgt bij ondernemers en marketeers. Op basis van je doelgroep en hun wensen creëer je content. Denk bijvoorbeeld aan een blogpost, video of een infographic. Informatie op maat en die voldoet aan de behoefte van je klant, zodat je ze aantrekt en aan je merk of organisatie bindt.

Competenties van de contentmarketeer

Soms valt contentmarketing onder de verantwoordelijkheid van een communicatiemedewerker. Andere organisaties stellen een contentmarketeer aan. Wat zijn competenties en kwaliteiten? Op deze vraag geeft Uberflip antwoord middels de onderstaande infographic. Volgens hen is de contentmarketeer iemand met een analytisch vermogen, hij/zij heeft gevoel voor taal en copywriting, en beheerst (basis)kennis van webdevelopment.

Visueel oog en luisteraar

Maar de contentmarketeer heeft ook een oog voor vormgeving en is creatief. Niet alleen in mooie dingen maken, maar ook in het vinden van oplossingen en nieuwe invalshoeken om content te creëren dat aansluit op de behoefte van de doelgroep. Deze persoon heeft coach-vaardigheden, onderzoekt het geheel en luistert niet alleen naar de doelgroep, maar gaat ook in gesprek. Je kunt dus zeggen dat de contentmarkteer een veelzijdige specialist is. Herken jij jezelf in dit profiel?

Wil je meer lezen over de vaardigheden van de contentmarketeer? Scrol dan naar beneden om de infographic te lezen. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Profiel van de contentmarketeer
Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.