Video, Columns

YouTube maakt geld verdienen moeilijker [video]

0

YouTube heeft een nieuwe regel ingevoerd die bij YouTubers en online video producers inslaat als een bom. Het videonetwerk staat het namelijk niet meer toe om overlay-advertenties en sponsorlogo’s te laten zien in video’s. Tenzij deze advertenties ingekocht worden via Google. Wat voor gevolgen heeft dit voor de user experience, bedrijven en de youtubers zelf?

Bekijk de video om te zien wat de gevolgen van deze nieuwe regel zijn. Ook voor YouTube zelf: zullen content creators nu overstappen naar een ander platform?

Accepteer cookies

Eigen ‘Graphic title cards’ & ‘prerolls’ zijn niet meer toegestaan

Gesponsorde ‘Graphic title cards’ en ‘prerolls’ zijn niet meer toegestaan, tenzij videomakers deze via Google inkoopt. Daarnaast heeft YouTube heeft een nieuwe advertentievorm gecreëerd: de ‘product card’ is een pre-roll-advertentie van 6 seconden, die je wederom kunt inkopen bij Google.

Betere user experience?

Google heeft deze nieuwe regel naar eigen zeggen toegepast om de user experience beter te maken: minder prerolls en gesponsorde graphics in de video’s. Naar mijn idee heeft Google voor deze maatregel gekozen om een stukje te krijgen van de verdiensten aan YouTube-sponsorships.

Hoe te handhaven?

Het handhaven van deze nieuwe regel lijkt me een lastige opgave voor YouTube. De verantwoordelijken zullen waarschijnlijk eerst kijken naar de ‘big dogs‘: de content creators die echt in de spotlights staan. Maar het wordt een lastige opgave om alle YouTube kanalen in de gaten te houden.

Wat vind jij van deze ontwikkeling op YouTube?

Foto intro met dank aan Fotolia.