Infographic, Verdieping

Zo belangrijk is het design van je website [infographic]

0

Het oog wil ook wat: een gezegde dat zeker opgaat voor websites. Want naast een goede navigatiestructuur, het gebruik van zoekwoorden waarmee je hoog eindigt in in de zoekresultaten, speelt het uiterlijk van je site een belangrijke rol. Want je krijgt maar één kans voor een eerste indruk.

Maak een goede indruk

Dat laat de onderstaande infographic van Visible Logic zien. Zij delen in deze visual aandachtspunten waarmee jij je site aantrekkelijker kunt maken. Deze punten zijn het resultaat van een onderzoek onder internetgebruikers. Uit de enquête blijkt dat 80 procent van de internetgebruikers kiest voor de concurrent als deze geïnvesteerd heeft in het design van de site en dus aantrekkelijker is. Bezoekers van je website willen snel de informatie vinden waarnaar zij op zoek zijn. Dit geeft 95 procent van de ondervraagden als belangrijke criterium aan. Bijna de helft geeft toe een website regelmatig te verlaten als het design een slechte uitstraling heeft.

Afstemming op je merk

Je website is onderdeel van je merk. Zorg er daarom voor dat je site aansluit bij je huisstijl. Een belangrijk punt dat 81 procent van de ondervraagden aangeeft. Maar ook dat je professionaliteit uitstraalt is reden om wel of juist niet op een website te blijven, zo geeft 88 procent van de respondenten aan.

Belangrijke aandachtspunten die jij als beheerder of eigenaar van een site mee kunt nemen. Zorg ervoor dat je website aantrekkelijk is voor je bezoekers. Benieuwd naar alle resultaten van het onderzoek? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken. Wil je een exemplaar uitprinten? Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

zo belangrijk is het design van je website [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.