Infographic, Onderzoek

Klantenservice via social media: hoe snel moet je reageren? [infographic]

0

Regelmatig staan we in de serie Infographic Day stil bij de ontwikkelingen van social media-platformen. Er is altijd wel iets nieuws te melden, want deze platformen en het gebruik daarvan staan niet stil. De populariteit van sites als Facebook, Instagram en Pinterest blijft maar stijgen, waardoor het belang van social media voor ondernemers toeneemt.

Ondernemer, wees online aanwezig!

Momenteel maakt 82 procent van de 18 tot 29-jarigen dagelijks gebruik van een sociaal netwerk. Met steeds meer gebruikers, zijn social media effectieve middelen om met elkaar in contact te komen en te communiceren. Je kunt eigenlijk zeggen dat deze middelen belangrijker worden met de steeds verdergaande mogelijkheden om online je ervaringen over een gekocht product of dienst te delen. Als ondernemer moet je dus online aanwezig zijn om te weten te komen hoe consumenten over jouw product of dienst denken. Maar ook om adequaat en snel te reageren op vragen van klanten.

Een snelle reactie is een must

Een grote groep ondernemers is zich hiervan bewust, zo laat onderstaande infographic van Virtualvip zien. Deze visual van eind vorig jaar laten cijfers omtrent online customer service in Groot-Brittannië zien. Wat blijkt? Van de ondervraagden geeft 86 procent aan minstens één social media-platform te hebben ingezet voor customer services-doeleinden. Maar volgens de ondervraagde consumenten zijn er verbeterpunten. Zo geeft ‘slechts’ 36 procent van de consumenten aan dat zij snel en effectief geholpen zijn. Wat verstaan zij onder ‘snel’? 42 procent van de respondenten geeft aan dat zij binnen een uur een reactie verwachten op hun bericht en 32 procent verwacht zelfs binnen 30 minuten een antwoord van de betreffende organisatie.

Wil je meer weten over het belang van social media en online customer services voor organisaties? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

het belang van social media voor ondernemers infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.