Infographic

Hoeveel mensen zijn er wereldwijd online? [infographic]

0

Vraag jij je dat ook weleens af? Hoeveel mensen zouden er online zijn? We doen immers veel via de digitale snelweg: bellen, televisie kijken, winkelen, werken. In tijd waar bijna alles wel gekoppeld is met het internet kan het antwoord niet anders zijn dan veel. Heel veel.

China heeft meeste gebruikers

De makers van de onderstaande infographic, Invesp, verzamelden duizelingwekkende feiten en cijfers over het internetgebruik wereldwijd. Vandaag de dag hebben meer dan 3 miljard mensen wereldwijd toegang tot het internet. Iets meer dan de helft van het internetverkeer loopt via een mobiele telefoon. De verwachting is dat in 2020 de helft van de wereldbevolking via mobiele apparaten het wereldwijde web bezoekt. En welk land telt de meeste internetgebruikers? Het kan haast niet anders dan China, gevolgd door de Verenigde Staten en India.

2 miljard social media-accounts

Daarnaast hebben de makers gekeken naar het social media-gebruik wereldwijd. Een schatting laat zien dat er momenteel meer dan 2 miljard social media-accounts zijn. En ruim 1,6 miljard accounts worden bezocht via een mobiel apparaat. Gemiddeld is de social mediagebruiker dagelijks bijna 2,5 uur kwijt aan het bezoeken van social media-platformen.

Wil je meer feiten en cijfers over het wereldwijde internetgebruik? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

world-population-online1.jpg1

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.