Cases

Pick the winner! Man of vrouw: wie krijgt de meeste kliks bij Knab?

0

In het najaar van 2012 ziet internetbank Knab (‘bank’, maar dan achterstevoren) het levenslicht. Na anderhalf jaar als consumentenbank te opereren, gaat Knab in het voorjaar van 2014 ook de zakelijke markt op. Knab lanceert een zakelijke rekening speciaal voor zzp’ers. Die voorziet duidelijk in een behoefte, want vanaf het begin is dit een succes. Natuurlijk kan het altijd beter.

Dit voorjaar laat een klant via Knab’s klantenservice weten geen zin te hebben nog langer aan te kijken tegen ‘het ongeschoren hoofd van de man op de homepage’. Het stelt Knab voor de vraag welke afbeelding voor meer clicks zorgt: die van een man of een vrouw? Knab besluit tot een test.

Dit artikel is gesponsord door Oxyma, specialist in Marketing Performance.

Man versus vrouw

Op de zakelijke homepage vervangt Knab het beeld van de man (zie A) door dat van een vrouw, een personeelslid van Knab (zie B).

Wat verwachten we?

Knab wil weten of de afbeelding van een vrouw op de zakelijke homepage zorgt voor meer clicks dan de afbeelding van een man. Om deze hypothese te toetsen, besluit Knab tot een test in haar zakelijke homepage.

In het voorjaar van 2015 test Knab gedurende drie weken in een 50/50-verdeling twee verschillende homepages:

Homepage A

2015 Knab A Control Homepage Man image001

Homepage A met afbeelding van een man

Homepage B

2015 Knab B Test Homepage Vrouw image002

Homepage B met afbeelding van een vrouw

Pick the Winner: A of B?

Welke homepage zorgt voor meer clicks naar de informatiepagina over Knab Zakelijk: A of B?
Kies hieronder wat volgens jou de winnaar is. Maandag lees je hier wat de winnaar was: A of B.

… & win!

Onder de respondenten die het juiste antwoord geven, verloten we: 1x boek Meer opens meer clicks van Marc Borgers en Frans Reichardt & 2x boek naar keuze uit de serie 60 minuten van Frankwatching.

Update 23 november: welke homepage van Knab werkt het best?

Bedankt voor al jullie reacties! Van jullie koos 49,4% voor A (man) en 50% voor B (vrouw). Een nek-aan-nekrace dus! Maar welke homepage kwam bij Knab werkelijk als winnaar uit deze test?

And the winner is: B

Versie B is de winnaar. De versie met de afbeelding van een vrouw op de zakelijke homepage zorgt voor significant meer clicks (+4,6%) naar de informatiepagina over Knab Zakelijk. Wil dit zeggen dat de afbeelding van een vrouw op je homepage altijd voor meer clicks zorgt dan de afbeelding van een man? Dat is misschien te kort door de bocht. In elk geval laat deze test zien dat het de moeite waard is dit element in je online communicatie te testen, omdat het kan leiden tot significante verschillen.

Prijswinnaars

Uit de inzenders die het goede antwoord gaven, trokken wij onderstaande winnaars:
• 1x boek Meer opens meer clicks van Marc Borgers & Frans Reichardt
Gewonnen door: Zowie van den Goorbergh
• 2x boek naar keuze uit de serie 60 minuten van Frankwatching
Gewonnen door: Simon & Joran

We nemen persoonlijk contact met jullie op!

Ken je zelf een test die geschikt is voor publicatie? Laat het ons dan weten. Stuur een e-mail naar de redactie op redactie@frankwatching.com.

Dit artikel is gesponsord door Oxyma, specialist in Marketing Performance.

Met dank aan Maudy Gobes, Marlies Oosterhuis (beiden werkzaam bij Knab), en Fotolia voor de intro-afbeelding.