Infographic, Inspiratie

Welk social media-kanaal kies je? 12 platformen vergeleken [infographic]

0

Facebook, Twitter, Snapchat, Vine: er zijn verschillende social media waar je als ondernemer uit kunt kiezen. En de keuzelijst wordt steeds lastiger. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Of vraag je je af of dat ene account wel voldoende is. Ik help je op weg met het maken van de juiste keuze!

De keuze van een social media-platform moet je niet laten afhangen van de site waarop je actief bent. Een goede keuze is gebaseerd op je social media-strategie. Hiermee beschrijf je het hoe en waarom van je online activiteiten. Het helpt bij het bereiken van je doelen en geeft vorm aan de inhoud.

12 platformen: zowel groot als klein

Als eerste kijk je onder andere naar je doelstellingen en doelgroep. Daarna kijk je welke platformen daarbij efficiënt zijn om je doelen te behalen. De onderstaande infographic van Salesforce helpt je om de juiste keuze te maken. De visual toont belangrijke feiten en cijfers van twaalf platformen, zowel grote als kleine sites.

Denk aan welke ‘soort’ gebruikers actief zijn op het platform. En voor welke doelen je de site het beste in te zetten. Wil je een goede keuze maken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

perfect-social-platform-final

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.